Re: Zakládání kompostu v plastovém kompostéru

Autor: SPIKE, Datum: 16.07.2020 21:59

Jsem ráda, že nejsem sama, kdo má v kuchyni stále kyblík s víkem. Když vyřím, naplním ho klidně za jediný den. V současné době to zakopáváme do náhodně udělaných děr. Ale teď už začaly práce na úpravě terénu zahrady, tak musím co nejdřív založit na vhodném místě kompost. Potřebu nějakého humusu tu mám opravdu akutní a velkou. Asi budu odchytávat lidi z ulice, kteří vozí posekanou trávu a listí do lesa (tedy na konec ulice, kam se za mého dětství vyváželo úplně vše, ale tehdy nebyl takový odpad jako dnes, bylo hodně popela, taky se to tam postupně slušně rozšířilo a vznikl prosor pro otáčení aut, páč ulice je slepá, dnes se přes zákaz skládky toleruje tenhle bioodpad, zejména když se to udržuje urovnané, už jsem si tam byla kutat zetlelou hmotu pro kytičky).

No a moje odvážení bioodpadu z Pardubic celých 170 km na kompost ke mně domů je už asi známé. Mně přijde úchylné dávat třebas slupky z brambor do směsného odpadu (kde to většinou končí, když nejsou biopopelnice). Samozřejmě jsem odvážela i obsah truhlíků po jejich likvidaci před zimou. Jednou jsme s nimi jeli jen do lesa kousek za městem, kde jsme je vysypali, aby ta biohmota nepřišla vniveč.


Vytisknuto z www.week.cz dne 30.04.2024 11:49
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-zakladani-kompostu-v-plastovem-komposteru/read.php?1,844834,1566300#msg-1566300