To já se s tím úplně mazlím :). V práci nevyhodím ani šlupky od banánu nebo vyloupané jádřince :)... ani nevysypu logr z kafe, vše poctivě domů :)... Na lince v kuchyni mám nádobu s víkem, kam dávám vše bio a pak to nosím do kompostu.
A poctivě střídám složky... takže když je trávy moc, nechávám stranou a na podzim sbírám listí do pytlů, abych to mohla prokládát - tráva, listí, větvičky... atd. Prostě když už tak už. Jsem naštvaná, když mi tam někdo hodí "bordel"... hnusný plevel nebo něco "nemocného"... dávám to pak na zeleninu a nechci z toho mít odpadkový koš.
Ještě kdybych to měla třeba na kytky, tak bych to tolik neřešila. Ale jelikož v tom chci pěstovat zeleninu a kompostem hnojit ovocné keře a stromy, tak to musí mít nějakou úroveň . Nejsem líná to hnusné napytlovat a odvézt autem do kontíku k tomu určenému nebo na sběrný dvůr... Nechci tam ani nic ostnatého - maliník, ostružiník, růže dávám jen nastříhané a měkčí části. Šlahouny plné trnů dávám do biopopelnice.
Doma si ze mně dělají legraci, že bych možná mohla kompostování přednášet :),když mám tak nastudováno.