Re: Amarylis - hvězdník

Autor: Betas, Datum: 29.01.2024 16:11

No presne! Uz kolikrat jsem videla, jak nekdo na cibule zapomnel a az po nekolika mesicich nekde v rohu tmave garaze nasel ruzne pokrouceny zluty kvetni stvol. A to vsechno me vedlo k tomu s touto teorii vice nez souhlasit smiling smiley

 

A taky jsem videla jedno video, kde si pani objednala velike cibule a pak na ne zapomnela v krabici, myslela si, ze tam ma neco jineho. Kdyz krabici nasla, zdesila se, vsude uz doouhe ruzne zakroucene zlute kvetni stvoly (byly to cibule v derovanem pytliku, jako se prodavaji jine cibuloviny), treba i dva stvoly na jedne cibuli. Opatrne zasadila, jednu omylem i zlomila, jak to bylo krehke a neslo vystrihat z toho pytliku. Jenom par dni to trvalo, nez zezelenaly a dokonce se uplne dokonale srovnaly, narovnaly a vykvetly. Ale v te prvni fazi je mela pod LED svetlem, az kdyz byly kolme, dala si je na parapet.

 

 



Manca napsal(a):



Betas napsal(a):

Manco, ale listy ma poradne! thumbs down Pristi rok urcite pokvete. A hnojis ji?

Nehnojím. Je kupovaná/sázená loni, má z čeho žít. I když možná při hnojení orchidejí a fialek se k ní něco dostalo. Než jsem dala do sklepa, vyrazilo poupě, takže zůstala na místě, zalila jsem a přesně jak píšeš. Přece nebude plýtvat energii na květ, když má dost na listy. To období klidu tam úplně nebylo.

Tetě jednou odkvetl ve sklepě. Přišla až bylo po parádě. Takže na kvetení nepotřebuje opravdu nic.


Vytisknuto z www.week.cz dne 01.05.2024 04:03
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-amarylis-hvezdnik/read.php?1,68689,1631913#msg-1631913