Re: Chilli-Feferonky-Pálivé papričky

Autor: adenia, Datum: 08.09.2014 13:36

Topinky jsem měl až večer a vynikající.

Jen jsem měl paprik o něco míň a nahradil jsem je cuketou. Olej, cukr a ocet jsem dal trošku (jsem diabetik).

Použil jsem rychlý způsob vaření a s minimálním mícháním. Po menších dávkách na pánvi.

Papriky, cuketa, cibule a česnek stačilo jen ze sklovatět. Nakrájená rajčata se dělaly o chvilku déle. Potom jsem vše v hrnci projel decentně tyčovým mixérem, aby tam bylo ještě hodně kousků. Naplnil do sklenic a hodinu steriloval.

 

Sklenice také používám, co dům dal, ale jednou se to vymstilo. Marmeláda se dala do několika sklenic od zeleniny a po otevření se vyhodila. I když sklenice byly umyté a nebyly cítit, po roce měla marmeláda chuť zeleniny. Tak jsem použil sklenice od masa.


Vytisknuto z www.week.cz dne 05.05.2024 02:56
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-chilli-feferonky-palive-papricky/read.php?1,643792,1203917#msg-1203917