|
|
neděle 19. července, 23:22 Svátek má Čeněk
|
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Co se jinam nehodí
hodnocení: 4.60
Diskutujte!
Je spousta věcí na které tu není chlíveček
Podkategorie:
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Umíte dobře česky?
vlastně geniální - taková objednávka obědu je prostě OBĚDNÁVKA
V pondělí se v práci ke snídani podává rybyčková pomazánka a k obědu chilli NOC carne. Tak jsem si to obědnala

"Jsou to krásný a užitečná zvířata"

Na facebooku jsem narazila na tento příspěvek.
To, že autor napsal chybně "motýli", není bohužel překvapivé. Zarážející ale je, jaké kvantum lidí je přesvědčeno, že to tak je správně, a ještě za tu svoji "pravdu" tvrdě bojují.

No, já dnes narazila na otevírání ZC v HK, výměna majitele, bylo napsáno v nabídce mimo jiné - stromi....
Já dneska koukala na plakát, bude nějaký koncert, či co. Zaujalo mě místo konání : KONOPIŠŤĚ
Spike, nevím, jestli je to špatně. [www.nechybujte.cz]
Slovník říká toto. Ale třeba se mýlím a je ještě nějaká jiná úprava.
Regino, v textu je "Motýly...jsme objevili." Tedy 4.pád vzor pán (objevili jsme pány).
Ono, jak je to na začátku věty, to vypadá, že motýli jsou podmětem, jenže ta věta pokračuje jinak a jsou předmětem.
(Asi jsem moc nepochopila, co mi píšeš. Řekla bych, že sis tu větu, o níž je řeč, nepřečetla celou. "Motýli na Máji Davida Černého jsme dnes objevili náhodou." Motýli jsou ve větě ve 4.pádu mn. čísla, tedy tam musí být "y". To vyplývá i z toho tvého odkazu.)
Spike, zpět. Větu jsem nepřečetla celou. Přesně máš pravdu. Viděla jsem motýli na Máji a brala jsem to, že pokračuje motýli na Máji jsou k diskuzi. Což za mě určitě jsou. Objevovat je snad ani nikdo nemusí, řvou na dálku. 4. pád je bez debaty s y.
Pro mě je spíš zajímavý ten první pád ve tvaru podle pánové, tak motýlové, který je taky možný a možná se mi i víc líbí.
Regino, ona ta věta je nešťastně stavěná a mnoho lidí ji asi ani nedočetlo (já napoprvé taky ne).
Jo motýlové je zajímavý tvar a docela pěkný.
Nebo "motýle"
já bych napsala motýli- jinal Marek psal písemku z češtiny. byl šťastný jak blecha, že měl nejvíc bodů ze všech .z češtiny měl dosud i dvojky- takže si asi polepšil .
Likvidace prodejny - zleva 30-50%