|
|
středa 14. ledna, 21:16 Svátek má Radovan
|
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Povídání o vaření
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: Co dnes vaříte? (2)
A já dostala předevčírem dvě vrchovaté přepravky jednu paprik a druhou kozích rohů. A zavářím v hrnci na kachlákách :-), Palermo
Jajo, nezávidím. Ale pořád bylo u tebe zima, tak teď se určitě ohřeješ. Kdyby tak člověk moh nějaké to teplo někam uložit.
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Je to letos jak na houpačcce před asi 10ti dny v noci pod 10°C a teď to pod 20°C nejde. Dnes je trochu líp.
Krémová pórková polévka
Zeleninová omáčka s tofu, cuketa a rýže
Rizoto
Sekaná, brambory
Kuřecí řízek, brambory
Rajská polévka s bazalkou, koriandrem a pohankou
Špenátové torteliny s houbovou omáčkou
Houbová smaženice
Špenátové torteliny, houbová smaženice
Rajčata s bazalkou a mozarelou
Cuketová polévka s ovesnými vločkami
Brambory s tvarohem
Zeleninová omáčka s cuketou, sýr halloumi, rýže
Zbytek od oběda (torteliny s houbami), opečené brambory, zelenina, vejce, hermelín
U nás lečo z domácích surovin
My dnes svestkové knedlíky. Kupovala jsem minulý týden, švestky byly akorát.
Zbytky ze včerejška. Citronová polévka (s cuketou) a brokolicová polévka (taky s cuketou). Ale dělá se hovězí vývar, mňam. Ty knedlíky bych si dala.
A dělám řepu do sklenic, zítra to zavařím.
Francouské brambory
Tady se slaví posvícení na Bartoloměje. Snad už stoletý zvyk velí rodilým Kolíňákům upravovat kachnu nebo husu.Podává se v neděli. Postupem času jsem pomalu upravovala, já nejsem rodilá
. Nakonec je za dostačující považováno v týdnu před posvícením upravit nějakou variaci s těmito ptáky. Při středečním nákupu jsem okukovala v Kauflandu příslušný sortiment a objevila jsem zlevněná kachní játra.Asi nějakým nedopatřením se mezi končícím zbožím objevilo i zboží se zárukou další 4 dny. To jsem usoudila, že opravdu nemůžu za 64 Kč kilo nekoupit. Dnes jsem udělala obalované, ještě mám jednu várku asi na gril.Posvícení splněno a celkem bezpracně. 
Včera jsme grilovali sýr a cuketu, přišla kamarádka a víc toho dům nedal. K obědu hovězí vývar a knedlíky
miluju švestkové knedlíky