|
|
neděle 7. června, 13:44 Svátek má Iveta
|
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Zahrada
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Podkategorie:
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Pivoňky
začínají pivoně, lítám s konví, jinak by nic nebylo, i tak spoustu poupat zaschlo....něco ale nakvétá
Alenko, na ty druhý fotce je krásná barva
A myslela jsem, že pivoňky snáší sucho celkem dobře. Já jsem macecha, nezalévám je.
Koukala jsem na pivoňky, přišly mi celkem ok. Zaschlá poupata má jen jedna přesazovaná. A to je sucho a dnes jsem je zalila poprvé
Mají zaschlá poupátka všechny, i když byly zalévány. U nás je písčitá zem, sucha. tak na rýč zemina, pak začíná písek.
Krásné pivoňky máte. Alenko, ta druhá má opradu moc pěknou barvu.
My máme jen tyhle dvě, jsou ještě po tátovi. té druhé se moc nedaří, přesazovala jsem ji asi před 15ti roky, ale vůbec se nerozrůstá. Teď jsou velká vedra, příští týden má pršet, bude po parádě brzy. Ta bílá má nasazeno hooodně poupat.
Nezalévám, jsme na jílu. Zaschlá poupata byla předloni, byla to asi botrytida.
Poupat mám málo, ale zvětšují se. Taky jim chybí voda, zalévám, co víc vodu potřebuje a tak spoléhám na déšt´, který zatím trval 4 minuty a druhý 6 minut
Coral Charm konečně
Edit: o den později už rozkvetlé
Máte nádherné pivoňky
Tohle jsou moje letošní
Bílá, růžová bezejmené, červená po prababičce, letos hezčí fotku nemám. Pak Coral sunset a Bartzella, nevím proč, ale všechny květy klopí k zemi, stejně tak loni.
Kamu, máš krásné pivoně.
S tou Bartzellou, nemáš to záměnu? Nejsem odborník na pivoně, moje krásně drží květ, i když letos pouze dva pokvetou. Malých nerostoucích poupat je hodně, ale asi to nevykvete.
Kamu, taky mám Bartzellu divnou. Letos mi ještě nekvete, ale vloni měla ty květy rozvitý jakoby napůl, úplně se nerozvinuly.
Alenko, netuším, jestli je to záměna, je to možné. Kdyby to bylo jen letos, tak si řeknu, že je to třeba po namrznutí atd. Ale bylo to loni a asi i předloni.
Gabčo, já právě také, nemám je úplně rozvinuté, i když první květ ano. Ale tak jak tak, květ i poupě čumí dolů. Zkoušela jsem je podepřít, ale není to nic platné, to bych to jen ulomila. Jinak květů dost, ale tohle mě štve.
Já ji objednávala v jahodárna Brozany a 3 ks, pro sebe a pro holky z práce. Každá ji máme takto zpitvořenou. Kámoška říkala, že jestli letos nebude mít lepší květ, že půjde. Přitom byla docela drahá, kolem 400,-/ks.
Děvčata, já nevím. Květ má moje Bartzella krásný, drží, barva, pouze má 2 poupata. Jinak poupat spousty, ale malých, nerostoucích, to nevykvete. Mám ji 3tím rokem z Flory, byla z PL, cena asi 350 Kč ve velkém květníku. Mám ji dost ve stínu a sucho, i když ji zalévám. Podoba hodně byla s ní odrůda Yellow Crown.
Gabčo, jestli to máš fotku Bart. tak mi to na ni nevypadá.... ona mi dnes rozkvetla, ale nefotila jsem a odjíždím, tak až se vrátím...
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Ta zaschlá poupata většinou nejsou nedostatek vody , ale botritida. Loni jsem to měla i na dřevitých. Být mladší a mít silu jdou pivoňky ze zahrady všechny na "kompost". Byly tu staré pivoňky ještě po Němcích a ty toho byly plné, teď to chytají i všechny novější. Nejvíc to měly lékařské.