neděle 7. června, 13:44 Svátek má Iveta
Není fotka
Vyhledávání

Co se kde šustne

Zajímavé foto

Navigace: Zahrada
hodnocení: 5.00
Aktuální kategorie: help   Vše > Zahrada a květena > Zahrada
Diskutujte! Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..

Podkategorie:

Autor: Anavi

Pivoňky

Datum: 05.04.2007 09:22

Pěstujete některá pivoňky? Dostala jsem včera jednu od tchyně, prý je to nějaká dřevitá a může vyrůst až jeden metr. Je nádherná, plnokvětá, jenže já od včerejška marně hledám pro takového obra místo... Řekněte mi ze zkušenosti, jestli se to dá stříháním udržet v nějaké "normální" velikosti smiling smiley a jestli ten střih nějak případně neomezuje kvetení...
Trochu mimo téma: na podzim jsem třeba aktivně ostříhala hortenzie, abych si záhy přečetla, že jsem tím zlikvidovala květní puky a tudíž budu i letoš bez květů sad smiley.
Díky za rady. Fotky uvítám! grinning smiley

PRUNED

Komentáře a názory

Aktuální stránka: 20 z 21
  • Autor: alenak

Re: Pivoňky

Datum: 28.05.2026 22:56

dsc01110.jpg
    Další fotografie:

začínají pivoně, lítám s konví, jinak by nic nebylo, i tak spoustu poupat zaschlo....něco ale nakvétá smiling smiley

• Autor: Reklama

• Autor: gabca

Datum: 28.05.2026 23:05

Alenko, na ty druhý fotce je krásná barva love smiley

Datum: 28.05.2026 23:07

A myslela jsem, že pivoňky snáší sucho celkem dobře. Já jsem macecha, nezalévám je.

• Autor: Manca

Datum: 29.05.2026 21:25

Koukala jsem na pivoňky, přišly mi celkem ok. Zaschlá poupata má jen jedna přesazovaná. A to je sucho a dnes jsem je zalila poprvé

Datum: 29.05.2026 22:23

Mají zaschlá poupátka všechny, i když byly zalévány. U nás je písčitá zem, sucha. tak na rýč zemina, pak začíná písek.

• Autor: babkaela

Datum: 29.05.2026 22:54

dsc09254.jpg
    Další fotografie:

Krásné pivoňky máte. Alenko, ta druhá má opradu moc pěknou barvu.

My máme jen tyhle dvě, jsou ještě po tátovi. té druhé se moc nedaří, přesazovala jsem ji asi před 15ti roky, ale vůbec se nerozrůstá. Teď jsou velká vedra, příští týden má pršet, bude po parádě brzy. Ta bílá má nasazeno hooodně poupat.

Nezalévám, jsme na jílu. Zaschlá poupata byla předloni, byla to asi botrytida.

• Autor: Pinka

Datum: 30.05.2026 16:02

Poupat mám málo, ale zvětšují se. Taky jim chybí voda, zalévám, co víc vodu potřebuje a tak spoléhám na déšt´, který zatím trval 4 minuty a druhý 6 minut eye rolling smiley

• Autor: Manca

Datum: 30.05.2026 22:30

img_20260530_185654.jpg
    Další fotografie:

Coral Charm konečně

Edit: o den později už rozkvetlé

Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Manca (31.05.2026 18:39)

• Autor: Kamu78

Datum: 31.05.2026 19:50

20260530_160824.jpg
    Další fotografie:

Máte nádherné pivoňky love smiley Tohle jsou moje letošní smiling smiley Bílá, růžová bezejmené, červená po prababičce, letos hezčí fotku nemám. Pak Coral sunset a Bartzella, nevím proč, ale všechny květy klopí k zemi, stejně tak loni.

Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Kamu78 (31.05.2026 20:54)

Datum: 31.05.2026 22:19

Kamu, máš krásné pivoně. thumbs down S tou Bartzellou, nemáš to záměnu? Nejsem odborník na pivoně, moje krásně drží květ, i když letos pouze dva pokvetou. Malých nerostoucích poupat je hodně, ale asi to nevykvete.

Datum: 31.05.2026 22:57

p1130824.jpg

Kamu, taky mám Bartzellu divnou. Letos mi ještě nekvete, ale vloni měla ty květy rozvitý jakoby napůl, úplně se nerozvinuly.

• Autor: Kamu78

Datum: 01.06.2026 14:32

Alenko, netuším, jestli je to záměna, je to možné. Kdyby to bylo jen letos, tak si řeknu, že je to třeba po namrznutí atd. Ale bylo to loni a asi i předloni.

Gabčo, já právě také, nemám je úplně rozvinuté, i když první květ ano. Ale tak jak tak, květ i poupě čumí dolů. Zkoušela jsem je podepřít, ale není to nic platné, to bych to jen ulomila. Jinak květů dost, ale tohle mě štve.

confused smiley

Datum: 01.06.2026 20:36

Kamu78 napsal(a):

Alenko, netuším, jestli je to záměna, je to možné. Kdyby to bylo jen letos, tak si řeknu, že je to třeba po namrznutí atd. Ale bylo to loni a asi i předloni.

Gabčo, já právě také, nemám je úplně rozvinuté, i když první květ ano. Ale tak jak tak, květ i poupě čumí dolů. Zkoušela jsem je podepřít, ale není to nic platné, to bych to jen ulomila. Jinak květů dost, ale tohle mě štve.

confused smiley

Já ji objednávala v jahodárna Brozany a 3 ks, pro sebe a pro holky z práce. Každá ji máme takto zpitvořenou. Kámoška říkala, že jestli letos nebude mít lepší květ, že půjde. Přitom byla docela drahá, kolem 400,-/ks.

Datum: 01.06.2026 22:33

Děvčata, já nevím. Květ má moje Bartzella krásný, drží, barva, pouze má 2 poupata. Jinak poupat spousty, ale malých, nerostoucích, to nevykvete. Mám ji 3tím rokem z Flory, byla z PL, cena asi 350 Kč ve velkém květníku. Mám ji dost ve stínu a sucho, i když ji zalévám. Podoba hodně byla s ní odrůda Yellow Crown.

Gabčo, jestli to máš fotku Bart. tak mi to na ni nevypadá.... ona mi dnes rozkvetla, ale nefotila jsem a odjíždím, tak až se vrátím... smiling smiley

• Re: Pivoňky

Datum: 03.06.2026 12:40

Ta zaschlá poupata většinou nejsou nedostatek vody , ale botritida. Loni jsem to měla i na dřevitých. Být mladší a mít silu jdou pivoňky ze zahrady všechny na "kompost". Byly tu staré pivoňky ještě po Němcích a ty toho byly plné, teď to chytají i všechny novější. Nejvíc to měly lékařské.

Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace

Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu

Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.

RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Zahrada (Diskuze)

Přidej na Seznam    

(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda

Tento server používá software Phorum.