středa 20. května, 05:51 Svátek má Zbyšek
Není fotka
Vyhledávání

Co se kde šustne

Zajímavé foto

Navigace: Zahrada
hodnocení: 5.00
Aktuální kategorie: help   Vše > Zahrada a květena > Zahrada
Diskutujte! Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..

Podkategorie:

Autor: Anavi

Pivoňky

Datum: 05.04.2007 09:22

Pěstujete některá pivoňky? Dostala jsem včera jednu od tchyně, prý je to nějaká dřevitá a může vyrůst až jeden metr. Je nádherná, plnokvětá, jenže já od včerejška marně hledám pro takového obra místo... Řekněte mi ze zkušenosti, jestli se to dá stříháním udržet v nějaké "normální" velikosti smiling smiley a jestli ten střih nějak případně neomezuje kvetení...
Trochu mimo téma: na podzim jsem třeba aktivně ostříhala hortenzie, abych si záhy přečetla, že jsem tím zlikvidovala květní puky a tudíž budu i letoš bez květů sad smiley.
Díky za rady. Fotky uvítám! grinning smiley

PRUNED

Komentáře a názory

Aktuální stránka: 20 z 21
  • Autor: alenak

Re: Pivoňky

Datum: 25.04.2026 21:27

Na webu má začátek 28/4 - až 16/5. Mrkni na web, má tam i předpoklad intenzity kvetení, přes 200 matečnic, mohlo by to být zajímavé. Já jsem štastná, že mám 1ní poupě. Napnutá jaká bude barva, žlutá to není. grinning smiley Snad to nikdo neurazí a vykvete to. please smiley

• Autor: Reklama

• Autor: Kika

Datum: 29.04.2026 12:09

alenak napsal(a):

Děvčata, zázrak, mám poupátko u Mlokosewitchi, je tam 1 thumbs down

Alenko, gratuluji!

Ta moje se letos nějak netváří. eye rolling smiley A opět má jen 3 výhony.

Datum: 29.04.2026 12:13

Jestli se pojedete podívat na ty Mlokosewitchi, tak foťte, prosím. please smiley

Datum: 29.04.2026 12:15

20260429_121703.jpg

Pinka napsal(a):

Včera jsem odkopla výhony podnože u dřevíté pivoně, šlo to hodně blbě, bála jsem se že poškodím tu dřevitou. Zkusila jsem zasadit ty odkopky, třeba se chytnou. Má krásné jednoduché květy.

Pinko, já se odhodlala už někdy v březnu, podnož mám zatím v květníku. Kvést asi nebude, ale zatím se tváří živě.

Jo, a byla jsem v Brně na služebce a včera jsem tam už viděla kvést první pivoňku.

Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Kika (29.04.2026 12:18)

Datum: 29.04.2026 12:38

Kiko ahoj, v plánu výjezd mám, snad se nic nepřihodí a pojedeme. Myslím příští týden. Poradil mi známý, že prolévá brzo zjara kristalonem gold, ono není problém prosypat, ale není voda. Tak letos mi pokvetou bohatě všechny co jsou v zahradě, i ty, co ještě nekvetly. Přesadila jsem na podzim itoh Callies Memory, vloni nic moc, pár květů. Na novém místě pookřála a má snad 10 květů. Bartzella, tam se teprve tvoří popátka a vypadá OK. Tak si myslím, že to prolití všem moc pomohlo. Taky se můžu mýlit. flower smiley

Datum: 29.04.2026 13:55

thumbs downdobrý tip, já to hnojení dost flákám stydlin smiley musím se na to víc zaměřit.

• Autor: Manca

Datum: 30.04.2026 09:04

Máte někdo kavkazskou pivoňku?

• Autor: Pinka

Datum: 30.04.2026 12:16

Kiko, v březnu ta moje ještě ani nekoukala ze země grinning smiley. Ty odkopky taky vypadají dobře, loni kvetly, ale po tom zásahu asi taky nepokvetou. Hlavně jestli je zachráněná dřevitá winking smiley

Datum: 04.05.2026 23:03

dsc01025.jpg

Tak mi dnes rozkvetla Mloko....a je to žlutá, překvapení grinning smiley

• Autor: Pinka

Datum: 05.05.2026 07:36

Ali, tak to máš radost, je krásná 😊. Ale mě ta žlutá nepřekvapuje, já jsem vždycky na obrázku viděla jen žlutou.

Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Pinka (05.05.2026 08:25)

Datum: 05.05.2026 20:33

Byla jsem dnes u Kuříka. Pivoně skoro nekvetly, sem tam rozkvetlý květ, jinak v poupatech. Prošla jsem celou školku, nikde nikdo se neukázal....I menší keříky obaleny poupaty, až mě to udivovalo. Tak někdy jindy. Zpátky jsem se zastavila u Žižků, tam jsem si koupila kdoulovec, co jsem chtěla, alespoň tak. smiling smiley

• Autor: gabca

Datum: 05.05.2026 22:56

p1160159.jpg
    Další fotografie:

Alenkom, krásná žluťavka grinning smiley thumbs down

Škoda, že to u Kuříka nekvetlo, no byla dlouho zima. Ale teď to poskočí. Já to mám k němu kousek, tak třeba mi to vyjde příští týden.

Jinak u mě první pivoňka koprovitá. Letos je luxusní, má 30 květů.

Hezky tam v předzahrádce svítí, všechny cibuloviny tam odkvetly, tak má sólo tanec grinning smiley

Datum: 05.05.2026 23:13

Gabčo, ta teda je thumbs down thumbs down.

Mám letos novou, ale jednoduchou.

• Autor: bosk

Datum: 06.05.2026 07:39

Gábi,ta pivoňka je krásná. thumbs down

• Autor: Manca

Datum: 07.05.2026 00:27

img_20260506_104802.jpg

Nosegay kvete a tulipány uschly na škvarek

Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace

Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu

Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.

RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Zahrada (Diskuze)

Přidej na Seznam    

(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda

Tento server používá software Phorum.