|
|
úterý 18. listopadu, 04:30 Svátek má Romana
|
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Moučníky
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Pečení je radost
Bublanina se u nás říká většinou s třešněmi, višněmi. Hlavně, že to někdo upeče a chutná to, jedno jak se jmenuje.
Pekla jsem včera buchty se švestkami, moc toho nezbylo. Udělám do mísy šlehačka, tvaroh, zakysanka, maskarpone, borůvky, do toho trochu džemu meruňkového, přidat piškoty.
Borůvek mám hodně, už nebudu přisazovat, jsem slíbila. 
Mám v troubě vdolky se švestkami. Když nic není tak průser, když je toho hodně, tak taky.
Mufinky se špendlíky a borůvkami
Buchty povidlové a jablíčkové
Takto je dělávala moje babička. “Psaníčkové” balení je super, protože v rozích je vidět náplň.
Jablečný štrúdl z třeného těsta
Bublanina s broskvemi, špendlíky a ostružinami s mákem
Mufinky s ostružinami a špendlíky
Pro mě není radost to pečení
, ale podívání, jak Spike krásně napekla a pak by byla radost ochutnat, což je nedostupné

Znovu jsem pekla buchty, tentokrát jen s jablíčky.
Buchta s mákem a švestkami, navrch s drobenkou. Byl to nový recept z netu a já při přípravě myslela na bůh ví co. Až když se to peklo, jsem si uvědomila, že jsem tam nedala žádný tuk. No jíst se to dalo, ale bylo takové drobivé.
Štrúdl ze šlehaného těsta
Blková roláda s kávovým krémem (ze šlehačky a mascarpone)
Alenko, taky mám jen několik cukráren/kaváren, kde vím, že si na zákusku pochutnám. Jinde to raději oželím.
Tvarohové minibábovky s čokoládou Margot
Buchta s vrstvou dušených jablek s pudinkem
Tak tohle se mi nelíbí na většině cukráren, načančané, ale místo kakaa obarvené a bez chuti. Naštěstí tu máme jednoho šikovného pána, peče opravdu poctivé domácí dorty-koláče, žádné příchutě a umělé barvy, prostě tak jak to má být. Jinam už nejdu.
Bramborové škvarkovky
Koláčky s jablíčky
Koláčky s mákem a se švestkovými povidly
Spike, to bych .mohla všechno, ale škvarkovky za jedna
Z koláčků mi zbylo mazání, tak jsem opět pekla kynuté, jenže první plech jsem vyndala dost brzy, druhý tam zůstal zase přes čas. Jedlé bylo oboje.
Schwarzwaldské řezy - taky se to neobešlo bez zádrhelů. Dala jsem těsto péct a po chvilce jsem si všimla, že sníh zůstal na lince. Vytáhla jsem tedy pekáček a sníh do rozpečeného těsta vmíchala. No čekala jsem, že to bude spíš pro slepice a já budu péct druhý korpus, ale kupodivu je to docela ok a pod mazáním se drovné nedostatky ztratí. Jo a ten obnažený pruh višní má prostý důvod - došla šlehačka.
.Tříbarevná buchta
Opět škvarkovky (jako občerstvení na výlov rybníka)
Chleby
Karásky (vánočkové těsto sypané cukrem, skořicí a mákem - a tyk šly k rybníku)