|
|
středa 16. září, 20:17 Svátek má Ludmila
|
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Moučníky
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Pečení je radost
Bramborové škvarkovky
Koláčky s jablíčky
Koláčky s mákem a se švestkovými povidly
Spike, to bych .mohla všechno, ale škvarkovky za jedna
Z koláčků mi zbylo mazání, tak jsem opět pekla kynuté, jenže první plech jsem vyndala dost brzy, druhý tam zůstal zase přes čas. Jedlé bylo oboje.
Schwarzwaldské řezy - taky se to neobešlo bez zádrhelů. Dala jsem těsto péct a po chvilce jsem si všimla, že sníh zůstal na lince. Vytáhla jsem tedy pekáček a sníh do rozpečeného těsta vmíchala. No čekala jsem, že to bude spíš pro slepice a já budu péct druhý korpus, ale kupodivu je to docela ok a pod mazáním se drovné nedostatky ztratí. Jo a ten obnažený pruh višní má prostý důvod - došla šlehačka.
.Tříbarevná buchta
Opět škvarkovky (jako občerstvení na výlov rybníka)
Chleby
Karásky (vánočkové těsto sypané cukrem, skořicí a mákem - a tyk šly k rybníku)
Linecké kytičky
Ořechové vykrajované (slepené burákovým máslem)
Pracny
Vanilkové rohlíčky
Ořechové vykrajované (slepené nutelou)
Myslivecké knoflíky
Plněné ořechy
Kokosky
Spike, já jsem snad ani nikdy s burákovým máslem nic nechutnala
Já jsem si ho dřív kupovala jen tak na mlsání. Teď mi tu už dlouho leží. Někdo ho přidává do různých krémů, asi to taky zkusísm.
Dnes jsem udělala dvě těsta a místo pečení jsem se pustila do ovocných knedlíků, aby toho patlání nebylo málo. Ale něco bude, narozdíl od minulých let. Mám ráda cukroví s krémem, mamka dělá suché, co vydrží. Tak to chci trochu povyměňovat.
Tak jsem se přemohla a upekla rohlíčky 🙈
Letos brzy, během svátků si to zopakuju
Taky yjsem dnes pekla vánočku.
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Taky jsem pekla. Stalo to láhev utopenců, několikerý kyselé ryby a spoustu chilli dresinku.
Taky mám napečeno.Vánočku pro sebe jsem už pekla a zítra budu péct ještě jednu pro rodinu syna.
Jájo, se nedivím, co jsi pojedla při cukroví, však toho máš.
Vánočku kupuju, přes rok občas upeču, ale teď ne. Zítra se chystám na buchtičky makové obalované v sirobu a perníku. Tj. krajová specialita v řepové oblasti, někde to neznají. Na svátky musí být.