![]() |
úterý 24. června, 15:30 Svátek má Jan
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Pokojové květiny
hodnocení: 5.00
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Diskuze
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Co je to za kytičku?
U nás je jí všude plno, po lukách, ve volné přírodě, přímo invazivní rostlina
Děvčátka, poraďte, co je to za pěknou kytičku? nejspíš nějaký sukulent?
to vypadá jak kočičií tlapka na konci
( Brno, 250m n.m.)
Je to sukulent Bryophyllum tubiflorum
Iviku, díky, už mi napsali na fb, že je to Kalanchoe tubiflora, tak to bude asi to samé.
Má je jedna paní na oknech a zaujali mě. Říkala, že když opadávají ty vršky ( Iriska to nazvala kočičíma tlapkama
), tak když opadnou do květináče, hned z nich rostou nové rostliny. By mi je mohla nechat.
( Brno, 250m n.m.)
Gabčo, existuje ještě další druh této rostliny, ta má širší lístky a rostlinky se tvoří kolem dokola. Asi mám obě, tu úzkou skoro určitě, pokud bys ji nedostala, pošlu ti v obálce. Já je loni svědomitě hubila, měla jsem je všude
, matečnici jsem nechala přes zimu zmrznout 
Opravdu neskutečný plevel, obě dvě. Kam spadnou, tam vyrostou, mám je téměř ve všech květináčích, které se octly v dosahu. I když ta se širšími listy mooooc pěkně kvete a prý je léčivka (?).
Irisko, už několikrát jsem se chtěla zeptat, cože ti to nakonec vykvetlo v ávěsném květináči ... hlobaly jsme na jaře, co pan zahradník nasázel a nakonec jsme usoudily, že "překvapení".
Eli bylo to fakt překvapení.....no přeci lobelka....měla jsi pravdu

Irisko, díky
Je to ibišek nebo ne? Fotila jsem to ve Španělsku. Ty květy jsou jako na ibišku, ale listy jsou jiné. Byl to docela velký strom v parku a viděla jsem je i jinde.
bude to ibišek,je hodně druhů.
SOS poznáte někdo, o jakou kytku jde, .....babička s klukem dělala herbář do školy
, fotky kupodivu nejsou moje
Kordulko, první je orlíček, druhý maliník, ale to třetí i s hodně silnými brýlemi .... nemám šanci.
Kordul
, nevím.
A já bych prosila o radu, co mi to vyrostlo mezi řebříčkem?
Půlku jsem vyškubala, že to je nějaký plevel a tu druhou jsem nechala na zkoušku. teď si rvu vlasy, že jsem to nenechala. Je to hezký, barevný i kvítek to má pěkně růžový, ještě teda ne úplně rozvitý.