|
|
úterý 18. listopadu, 05:56 Svátek má Romana
|
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Ovocné stromy a jejich plody
Diskutujte!
vše co souvisí s tím co na stromech ovocných vyroste.
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: Ovoce
V těch odšťavňovačích dělají zle jadérka , hlavně rybízová jak se naruší utvoří takový rosol a ten ucpe sítka. Nejlepší je mlýnek po babičce
Já mám letos rajčata zatím bez plísně,měla jsem ji minulý rok.
Mám mlýnek jako babička, ale ještě jsem ho nevytáhla. Možná na ostružiny. Já ale nejedu ve velkém, marmelády se moc nesní. Udělala jsem pár skleniček z blum. Rybízu bylo míň, loni jsem nejplodnější hodně ořezala, tak jsem se na to vykašlala.
Postupně sklízím ostružiny, ale tím suchem jsou malé, jsou to hlavně semínka a trochu dužniny.
teď jsem přišla ze zahrady, zalévala jsem, alespoň trochu vody ze studny pro jabloň a ostružina dostala taky....musím dát podzimní hnojení borůvkám a hlavně vodu....už to zalívání nebaví....
Je libo švestiček z naší zahrádky?
Letos jsou luxusní
Ty děláš chutě. Tohle "závidím", na písku švestičky moc nejdou, pozdní nemáme, chodím k bráchovi, ale má je letos scvrklé.....
Dva roky jsme neměli ani švestku, vždy to zjara pomrzlo. Letos jsou švestky na všech stromech. Jsou to teda spíš pološvestky, i blumy. Větve se pod tíhou plodů zlámaly.
Tohle je odrůda Hanita💜
Švestky sbírám na kvas, už mám přes 150 litrů, a to ještě nezačala zrát sedmirka (durancie)
Gábi, super úroda, dala bych si
. Sousedi mají 3 stromy a ani ň. Vždycky vozili do palírny.
Kdoule je letos jak smuteční. A to jsem ji protrhávala.
Stále dozrávají plody mochyně. Musela jsem je vyloupat, protože na ně létají octomilky. Asi je rychle sním, mám je moc ráda.
Spike, máš je pěkně velké, já je letos nepěstovala. Máš je ve skleníku?
[www.facebook.com]
[www.pestujemeproradost.cz]
Pinko, tady jsem si loni objednala sazeničku. Mám je v nádobě, stejně jako oni, ale neměla jsem tak velké plody. Už mám zase nařízkované sazeničky na příští rok a dám je blíž k terase, abych je měla na očích a nezapomínala zalévat a hlavně hnojit.
Já je měla vždy že semen, to trvá pak dýl, takhle to budeš mít na jaře rychlejší.