Novinka: neveřejné příspěvky

Autor: admin, Datum: 12.08.2008 13:53

Ahoj,

jak jsem annoncoval předem, udělal jsem na weeku menší rozšíření o "neveřejné příspěvky" a nebo "příspěvky pod heslem" (diskutováno zde: https://www.week.cz/prispevky-pod-heslem/read.php?1,100759)

 

Nakonec je z toho takový kočkopes, takže raději popíši celou funkčnost.

- registrovaní uživatelé si mohou u nově založeného příspěvku zadat, kdo všechno jej může číst. Zadání je formou seznamu nicků, pod odkazem "příspěvek pod heslem".

- takový příspěvek se nikde nezobrazí a pozvaným uživatelům přijde emailem pozvánka (odkaz).

- další uživatele je možné přidat/odebrat zeditováním původního příspěvku (z toho vyplývá, že to může udělat pouze původní autor)

- v "Můj profil" / Neveřejné příspěvky (poslední odkaz v menu) pak má každý seznam příspěvků do kterých je pozvaný (a nebo které takto založil).

 

Ostatní funkce zůstávají.

 

Moje poznámky:

- je to zatím v testovacím provozu. Hlašte případné chyby/připomínky..

- proč jsem to nakonec udělal jako seznam nicků a ne přes heslo? Řikal jsem si totiž, že to heslo by stejně putovalo ostatním přes SZ, tj. výčtem nicků. Tak proč ty nickname nezadat přímo k příspěvku (navíc je tam zaručeno, že se tam dostane pouze pozvaný uživatel a ne někdo kdo se to heslo doslechl)

- z toho co jsem testoval mi zatím vychází, že tam není dořešené upozorňování na nové příspěvky (protože nejsou vidět na hlavní stránce, ale jen v profilu, tak to není intuitivní). Co s tím? Posílat upozornění emailem (může toho být víc), nebo vypisovat někde na HP? (asi podobně jako SZ).

- nemám moc ustálenou terminologii. Co se vám líbí nejvíc?

- na závěr jen připomenu smysl této akce: takové příspěvky nemají být nějakým VIP klubem. Jde spíše o náhradu hromadného zasílání Soukromých zpráv či emailů (ano, jde to i v galerii - tj. lze zasílat i fotky). Tj. o formalizaci něčeho, co již dnes funguje, akorát méně efektivně.

 

A úplně na závěr: jako admin mám přístup do všech příspěvků. I když je aktivně nečtu. (to je spíš varování, kdyby to chtěl někdo zneužívat pro sdílení nějakých nelegálních věcí :)


Vytisknuto z www.week.cz dne 27.04.2024 14:45
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/novinka-neverejne-prispevky/read.php?1,107830