Re: Zimní pneumatiky

Autor: Hanule, Datum: 21.10.2011 16:28

U lehkých aut s malým krouťákem, kde se gumy sjíždí nula nula prd, dle mého jo, jaji. Za slabinu mám ten fakt, že nedochází k prohlídce gumy a kontrole vyvážení, když se vlastně "nikdy nesundavá". Co dělá léto s gumami na silných a těžkých, z vlastní praxe nevím, jako jakým fofrem jdou vniveč.

Výhoda toho, když máš dvoje disky, že máš vždy po ruce dostatek náhradních pro případ poškození. Navíc časová amortizace vhodně skladovaného disku je minimální, že jo. To u zimních gum smolík. letní jsou na tom lépe, ale i tak, jak dlouho vlastně můžou být k použití? Až do expiračky?

Rezerva musí být potom ale v letní, protože zimní jsou směrové, takže nemůžeme dát na levou stranu ty, co jsou na disk nasazeny pro pravou a obráceně (bylo mi řečeno, sama jsem nekoumala). Tedy pokud máš rezervu jako plnohodnotné kolo..

I když Amélka na tom zdatně jezdila, že jo, když jí to umělci nasadili opráceně,ehm. smoking smiley Tak by to možná chvilku vydrželo, zvlášť na suchu.

Pravá str. se sice píchá častěji, ale náhoda je blbec.

Popravdě v posledních letech najedu za rok, jako leckdo, koho auto aspoň trochu živí, za přechodné období, tudíž jsem přezouvací obštrukce vzdala.

 

A i kdyby ty zimní pak při větším počtu km vydržely jen tři sezóny, no a co. Osvědčené zimní, co mi vyhovují, mám navíc levnější než letní..

Pokud si dobře vykládám zákon o silničním provozu, ten klade omezení jen pro použití letních. Hele, já už kdysi dumala, jestli jako od 1. listopadu nesmíš s motorkou na vyznačené úseky, když na ně (až na speciály) zimní ani neexistují.. Né že bych osobně měla nějaké ambice, jen ten princip mě zajímá.


Vytisknuto z www.week.cz dne 19.05.2024 03:28
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-zimni-pneumatiky/read.php?1,641461,658802#msg-658802