Re: Globální oteplování, ochlazování nebo co vlastně?

Autor: Ram, Datum: 03.09.2010 10:57


hespa napsal(a):

Tenhle článek taky znám, dokonce jsem ho před časem i sem do nějaké diskuze dávala. A věřím mu. winking smiley


Rozhodně to neber jako urážku, ale tvá poslední věta mi připomněla jeden výrok tuším, že od Jana Nerudy: "Kdo nic nezná, musí všemu věřit." Já totiž nevěřím ani jedné straně. Nepřesvědčili mě svými argumenty.

Věřím sám sobě a tomu co znám pozoruji a co zapadá do sebe. Jak věřit předpovědím klimatu na celé planetě na desítky let dopředu, když hloupé lokální počasí nedovedou ani odborníci předpovědět na týden dopředu.

Změny podnebí se dle mého názoru projevují vzrůstem extrémů rozmarů počasí. Když to vezmu u nás, tak jde o extrémní srážky (a povodně) extrémní minulou zimu, s dlouho ležící spoustou sněhu, úbytek extrémních mrazů umožňující přežít spoustě choulostivých druhů na mé zahradě.... a tak dále a tak podobně. Stačí si vzít několik posledních let zpět. To jsou ty změny, které pozoruji sám a ty jsou vidět, proto nemusím věřit článku jistého ekonoma. Mám svou hlavu a oči.


Vytisknuto z www.week.cz dne 07.05.2024 07:53
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-globalni-oteplovani-ochlazovani-nebo-co-vlastne/read.php?1,449869,450292#msg-450292