Re: Cechy v cele Evropy- trapas?

Autor: Stano, Datum: 16.01.2009 16:18

Davida Černýho mám jako umělce ráda, líbí se mi, že je svůj, nemám pocit, že by se kdy zaprodal (ovšem nejsem znalec jeho díla), zůstává provokatérem i na velmi tenké půdě, jakou je sídlo Rady EU. Ale nelíbí se mi, že to byl podvod (pořád ještě nevím, čí, krom jeho, a docela by mě to zajímalo, protože někdo to vědět musel) a že lhal. Nevěřím v tomhle případě na mystifikaci jako umělecký prostředek.

Entropu jako umělecký dílo beru všemi deseti, líbí se mi ta nadsázka a vtip, líbí se mi to moc. Ale projít to každopádně nemělo, protože ať je to jaký chce, je to neuctivý a znevažující, a z nás to opět dělá arogantní drzej stát, kterej už neví, co by si o sobě myslel a jak by se odlišil od ostatních. Nejdřív ta strašlivost "Evropě to osladíme" a teď tenhle výsměch.

Kdyby Entropa visela ve Veletržním paláci a bylo to dílo, které reprezentuje jen autorovy postoje, jak říkám, měla bych z toho radost, fakt se mi to líbí. Jenže takhle Entropa nutně reprezentuje naši Zemi, nikoliv Davida Černýho, a to je další průšvih.

Docela se stydím.


Vytisknuto z www.week.cz dne 05.05.2024 04:11
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-cechy-v-cele-evropy-trapas/read.php?1,168442,169608#msg-169608