Re: Násilí ve filmech

Autor: mr.pork, Datum: 14.01.2024 18:35

Z brutálních scén ve filmech se mi blbě nedělá, přesto brutální horory moc nemusím. Většinou mi ty krvavé scény přijdou zbytečné. Myslím, že hororová atmosféra se dá vytvořit i bez hektolitrů krve, třeba takový Kruh, Žena v černém, nebo Vetřelec, který je podle mě jednoznačně nejlepším hororem, co znám. Je tam sice jedna krvavá scéna, ale jinak je celý film vystaven na strašidelné atmosféře. Po většinu filmu není vetřelec vůbec vidět, občas na někoho na moment vybafne a ukáže se až v závěru filmu. Takto natočený film má mnohem lepší atmosféru, než kdyby byl film plný krvavých scén, ve kterých by rval lidi na kusy.

Akční filmy občas sleduju, ale protože je neberu vážně, tak se u nich někdy aj zasměju. nějaké krvavé scény jsou podlě mě dobré tak akorát do válečných filmů, natočených podle skutečných událostí, ale myslím, že ani tam se to nemusí moc přehánět.

Četl jsem třeba knížku Na západní frontě klid, ve které je dost brutálních věcí, ale ve filmu je jenom jedna brutální scéna s utrženou rukou. Řekl bych, že na takový typ filmu je to málo, protože celý příběh je protiválečny a jeho smyslem je ukázat válku bez příkras, ve vší její hrůze.

Řekl bych, že není třeba přestat točit filmy, ve kterých je nějaké násilí, ale nic se nemá přehánět. Všeho s mírou. Koneckonců na začátku pořadů bývá často upozornění, že obashují náslilí, sex, že nejsou vhodné pro děti a tak pokud někomu takové filmy vadí, ať se na ně nedívá.


Vytisknuto z www.week.cz dne 17.05.2024 20:38
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-nasili-ve-filmech/read.php?1,3539,1631395#msg-1631395