Re: Politika

Autor: regina.mocova@gmail.com, Datum: 09.11.2016 17:48

A ještě jedna citace k volbám

Ale nejsou „elity“ jako „elity“. Lze jistě snadno pochopit, že lidé mají plné zuby „elit“, které společnosti nic nepřinášejí, nenesou žádnou odpovědnost za svá selhání, ale naopak žijí na vysoké noze a bez kontaktu s realitou většiny obyvatel. Hillary Clinton byla zřejmě mnohými voliči, kteří by letos volili Obamu nebo Sanderse, takto vnímána (její údajně dobře honorované přednášky pro finanční magnáty). Trump jako dědic obrovského majetku a pochybný podnikatel může být přímým představitelem té „elity“, která kompromitovala Hillary Clinton, nicméně byl nový, jiný, bořil hru stranických špiček. Umožňoval hlasovat „aspoň pro destrukci“, podobně jako možnost brexitu v Británii.

Když jsem včera v noci slyšel, že na Floridě je vysoká volební účast voličů hispánského původu, usínal jsem s jistotou, že Hillary Clinton jasně vyhraje. Oni ale mnozí z nich volili Trumpa. Volily ho zjevně i mnohé ženy. Naštvanost na tu podobu establishmentu, kterou představuje Hillary Clinton, je zřejmě u mnohých voličů větší, než když je někdo vulgárně uráží na základě jejich původu nebo pohlaví. Nemají-li pozitivní alternativu, jakou by třeba představoval Obama, volí aspoň destrukci

- See more at: http://www.blisty.cz/art/84381.html#sthash.D6WAvINm.dpuf

Také zmíněno to, co jsem už psala. Docela mě překvapila tahle úvaha na internetovém deníku, který je zaměřením spíše pravdoláskařský bych nazvala.A teď už je na Trumpovi, aby dokázal, zda bude destrukcí anebo ne.


Vytisknuto z www.week.cz dne 05.05.2024 16:01
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-politika/read.php?1,901743,1410725#msg-1410725