Re: Islám

Autor: drahus, Datum: 21.11.2007 07:35

Lotris má pravdu. Přicházím s muslimy každý rok do styku a denně se s nimi potkávám (jsou u nás po celý rok v lázních). Je to hlavně naporosto jiná kultura a přiznám se, že mi moc "nesedí", ale nebudu je proto odsuzovat. Vadí mi ale, že když přijedete do jejich zeně, musíte se řídit jejich zvyklostmi, ale oni se (ne všichni!) vůbec nesnaží dodržovat alespoň základní pravidla naší kultury. Nechci se o tom rozepisovat, protože se mi z toho i při pomyšlení občas zvedne žaludek. to je spíš na ústní povídání, než na psaní.

Co je pro mě nejnepřijatelnější je jejich (ne všech!) prohnanost a lstivost, která je ovšem v jejich kutuře ceněna kladně a velmi vysoko a stačí si přečíst pohádky Tisíce a jedné noci, které jsem plně pochopila, až když jsem s těmito lidmi přišla do kontaktu.

Co se týká náboženství, myslím si, že je úplně jedno, o které se jedná, vždyť i budhisti, o kterých se říká, že jsou nejmírumilovnější, dříve válčili v duchu své víry ostošest!

A fundamentalisti jsou v jakékoli podobě šílenost na entou, ale je také pravda, že všichni věřící muslimové jsou přesvědčeni, že ti ostatní jsou nevěřící psi a nevěřící (nemůžu citovat Korán, nemám ho tady), o kterých si myslí, že škodí mají bez lítosti být zničeni. To je prosím jen přibližně napsáno, neberte to doslova, nemůžu citovat! Samozřejmě, že je tam psáno o lásce k bližnímu, což je ve všech náboženstvích a myslím si, že jen záleží na té konkrétní osobě, co si z toho vybere, ale to se týká i Bible.

A ještě k ženám - sice možná nemají práva na veřejnosti, jako muži, ale doma jsou muži víc pod pantoflem, než u nás. nevymýšlím si. Bydleli u nás každou sezónu a protože jsem žena, mohla jsem k nim na návštěvu, bez toho, aby se jejich ženy musely zahalovat a ledacos jsem viděla a slyšela.

Protože jejich ženy hodně rodí, je někdy lepší, že zahaleny jsou... winking smiley


Vytisknuto z www.week.cz dne 07.05.2024 20:02
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-islam/read.php?1,32372,34344#msg-34344