I přesto, že občas doma vařím jako pro regiment, málokdy u nás z vařeného jídla něco zbyde. Neumím vařit málo, omáčky vařím v tom největším ZEPTER hrnci.
Kolikrát si myslím, že bude ještě i na druhý den a je ještě málo, takže já radši skoro neobědvám, jen aby se najedli všichni ostatní a já nemusela vařit. A to vařím polévku i druhé jídlo.
Chleba taky skoro nezbývá a jako všichni ostatní, pokud zbyde dělám chleba ve vajíčku. Jenže, když "zbyde" je toho většinou málo a zase nestačí, protože oba kluci toho teda "sežerou":D
Co u nás v poslední době vyhazujeme, a to mně teda mrzí, je ovoce a zelenina. To snad jím jenom já. Děti ještě tak jablka a meloun a dcerka teda dokáže sníst 4 kiwi najednou.
Pokud chci, aby se snědlo, musím naloupat, nakrájet a strčit pod rypáčky.
Takže na zamražování nic nezbývá a jedna porcička u nás nic neřeší.
Někdy bych si přála, aspoň týden nevařit, zabírá mi to spoustu času. I přestože nevaříme žádná složitá jídla.
Na mase mám v mrazáku také nalepené a popsané štítky co je to za druh masa, datum si nepoznamenávám, protože dlouho u nás v mrazáku určitě nic neleží. :D