Re: Sušení prádla v zimě

Autor: daga, Datum: 23.01.2012 12:04


carlos napsal(a):

Těsnit musí, to každé okno, ale musí umožňovat právě tu mikroventilaci, což je mikrootevření okna, resp. pootočení kličkou o 1/8 otočky čímž dojde právě jen k pootevření (řádově tak 1-2 mm), aby byla umožněna výměna vzduchu. Pokud toto nefunguje, je to špatně.

 

Dost častým problémem je také izolace kolem veřejí oken při jejich zapravení do zdiva; je-li nedostatečná, tak protahuje kolem veřejí (rámů), vytváří tak silně kontrastní studené prostředí, a pokud se smíchá s vlhčím vzduchem, vytváří ono "rosení" (i na zdi). Velmi odfláklá práce izolování se pozná podle toho jak od oken/dveří fest "jede". Tady náprava je možná, odsekat omítku (je to jen pár centimetrů, tak dva, max. tři), a doplnit (stavební pěnou) prázdná místa v chybějící izolaci a zpátky zase zapravit.

Díky, už vím, jak jsi to myslel.

Jj, pokud nefunguje na oknech mikroventilace, tak je určo okno zasazené špatně.

A ta špatná izolace kolem oken by neměla být , to je jasný, ale už jsem se s tím setkala ... v bývalé práci , v jedné místnosti normálně od oken táhla zima, okna se tam teda nerosila, ale moc se tam netopilo a pobývalo se tam minimálně.

 

Ale s tím rosením si myslím, že to mikroventilace - i když funguje, nevyřeší, opravdu záleží na konkrétních podmínkách v bytě , jak se tam topí a vytváří vlhkost.

Ono by se opravdu mělo s mikroventilací v zimě opatrně - zde:


Vytisknuto z www.week.cz dne 28.04.2024 06:28
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-suseni-pradla-v-zime/read.php?1,701782,703042#msg-703042