Re: Předváděcí akce, půjčky na cokoliv a jiné podvodné záležitosti

Autor: SPIKE, Datum: 30.10.2011 19:50

Anavi, lidská důvěřivost a naivita nezná mezí! Znám dost lidí z mého okolí, jak z nejrůznějších pohnutek udělali totální blbost.

Např. jedna známá si půjčila (myslím, že od Provident) 10 000, aby mohla dát synovi svatební dar - cestu do zahraničí, přestože věděla, že běhěm pár měsíců musí vrátit 20 000!

Nebo celá rodina přišla na buben (i o barák), protože se nejprve syn (absolven ZŠ, kterou ukončil asi v 7.třídě) a pak celá rodina zapojili do jakéhosi letadla. Otec nakonec vážně onemocněl a posléze si vzal život, když přišli i o byt, který jim poskytli rodiče.

Nebo jedna velice prostá (nemyslím to nijak hanlivě, ta paní nemá vzdělání žádné, je jí přes 70, je hodná, ale přehled nemá o ničem) jezdí na ty předváděcí zájezdy a často si tam něco objedná a velice lituje, že má málo peněz, protože by si objednala kdejaký krám, jak ji tam přesvědčí, že bez toho nemůže existovat.

Další ještě jednodušší si objednala velice drahý vysavač s x funkcemi, přestože bydlí hodně nuzně a má snad jeden malý prastarý běhoun v chodbě. I ji přesvědčili, že ho nutně potřebuje, ač ho nemá na co použít. Za ty prachy by si mohla už do smrti platit úklidovou službu a měla by doma naklizeno všude. Té tedy pak někdo pomohl a ze smlouvy se vyvlíkla. Ovšem penále nějaké bylo.

 

Věra


Vytisknuto z www.week.cz dne 27.04.2024 16:39
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-predvadeci-akce-pujcky-na-cokoliv-a-jine-podvodne-zalezitosti/read.php?1,662125,663143#msg-663143