Re: Havarijní pojištění

Autor: Majka, Datum: 01.09.2011 13:44

Povinné ručení je pro řešení vzájemných střetů, to znamená, že z něj jde platba tomu, koho ty nabouráš. Havarijní je dobré k tomu, když nabouráš někde sama nebo ti to někdo nabourá na parkovišti a ujede. Zjednodušeně řečeno.

Z aktuální zkušenosti můžu říct, že pojištění není všemocné, i když nejsi vinník nehody a pojišťovna viníka ti má zaplatit škodu, chovají se často tak, že jsi podvodník, co si chce opravit za jejich vrak. angry smiley Už jsme to skoro řešili místo přes povinné ručení přes naše havarijní, protože Allianz je benevolentní, co se týká amortizace.

Zrovna včera nám přišlo od ČSOB, že nám nezaplatí přední nárazník, protože při prvním ohledání jejich likvidátorem do protokolu napsal, že ho stačí opravit. Nějak se jim ztratilo, že v servise při odstrojení přišli na to, že se vyměnit musí. Likvidátor to odsouhlasil, ale asi neposlal dál či co. Takže zase tahanice, kdo co kde podělal, už mě to nebaví. A navíc ten canc, co poslali oscanovaný napsaný na stroji, kde jim součet kladných čísel dá ve výsledku menší částku, než je ta první nahoře... eye popping smiley Auto je sice opravený, ale už je prostě bouraný. Nové díly nesedí, jak by měly, ale jsou pojišťovny, co vám budou tvrdit, že to vaše 5 let starý auto novými díly zhodnotili a tudíž vám strhnou amortizaci. Fakt hnus. Člověk je nakonec rád, že tím martýriem prošel a má to za sebou, ale vždycky je na tom tratný, i když za nic nemůže.


Vytisknuto z www.week.cz dne 29.04.2024 08:26
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-havarijni-pojisteni/read.php?1,637151,637166#msg-637166