Re: Omyly, které vás málem přežily...

Autor: Ram, Datum: 20.01.2011 15:24


carlos napsal(a):

Soni, no já jsem na tom obdobně, ale nikdy bych si nedovolil říct že to neříkala, protože si tím vážně nejsem jist. Pravda, je to taky asi tím že s bídou udržím meč a moč, natož myšlenku, a proto v přemíře informací je redukuji na nejdůležitější fakta lehce zapamatovatelná, ale občas se stane že zredukuji i to podstatné. Takže se párkrát stalo, že jsem přišel (ovšem s nutnou dávkou štěstí) z práce domů na chlup abychom šli do divadla na který máme už dva měsíce koupený lístky. Omlouval jsem pozdní příchod snad všemi možnými překážkami (stejně mi nebylo uvěřeno a byl jsem obviněn z HOSIPa), a tak jsem si konečně doskládal mozaiku verbální myšlenky mojí polovičky z předešlého dne, cituji : "Nezapomeň přijít včas domů !". Ovšem s kryptogramem nevysloveného, ale pouze myšleného, (ne)cituji : "Jdeme do divadla !"

 

A ještě jedna poznámka, nevím jak ty, ale moje polovička s oblibou pokračuje v načaté myšlence, kterou mi sdělovala před dvěma či třemi dny. To je pak blamáž když se zeptám co tím básník chtěl říct, a dostanu odpověď, cituji : "Vždyť jsme o tom přece předevčírem mluvili !!!!" To je sice možný a hezký, ale když mě to nedává souvislost, nemohu reagovat, to dá rozum. No nééé ?!? grinning smiley 

 

A jedna rada obecně pro všechny dámy :

NIkdy nezačínejte myšlenku od prostředka, jinak to chlap nepochopí !!!!! nono smiley nono smiley nono smiley

Carlosi to je naprosto přesně formulované.

Kdyby se ženský soustředily na fakta, snad by je bylo možno napoprvé alespoň částečně pochopit, ale takhle se většinou v záplavě slov a emocí ta jasná a věcná fakta ztrácí. Ženský se totiž soustředí na to KDO a JAK to řekl, než aby vnímaly smysl slov.

Když jsou ty řídké chvilky, kdy mám zájem o to co ženská povídá si vypomáhám sítí vzájemně provázaných doplňujících testovacích otázek, pomocí kterých zjistím, zda se v té záplavě slov čirou náhodou neskrývala nějaká jednoduchá informace, kterou může být užitečné si zapamatovat. Pokud testovací otázky ukážou, že ne, tak není nic špatného tu hromadu zbytečných slov zas v klidu zapomenout.


Vytisknuto z www.week.cz dne 05.05.2024 00:40
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-omyly-ktere-vas-malem-prezily/read.php?1,7150,528630#msg-528630