Re: Bolavé tělo

Autor: petr.pospisek, Datum: 13.08.2010 22:04

Migrény mívá občas ségra, si myslím, jestli to není třeba od očí nebo od páteře. V práci celý den sedí, při zářivkách čučí na malé stroječky, namáhá oči. Přijde domů a nanovo - sedne k televizi nebo k počítači a zas napíná oči. Taky je při tom zelená, občas zvrací, zatáhne žaluzky, zaleze a snaží se to přespat. Jestli si brává nějaký prášek, to nevím, ale mám pocit, že si dost často kupuje Ibalgin, tak asi si ho při potížích bere.

 

No, můj žlučník, to je potvora, na zahrádce mě chytil jen jednou, šmejd jeden, když jsem plela. Zatočila se mně hlava, žuchla jsem na zadek, polilo mě horko, roztřásly se kolena a byla jsem dobrých 5 minut úplně mimo, než jsem se po čtyřech vyplazila z té džungle na trávu. Jak to povolilo, posbírala jsem holky, odvolala manžu z piva, ať jde hlídat a zapadla jsem na záchod.

Tu operaci odkládám hlavně kvůli dětem, nějak si to nedovedu představit je nechat napospas manžovi. No, Helenku by zvládla mamka - je už v důchodě, a často se tak děje, že tam jede "na prázdniny", ale Jitulu by příp. obě by asi už nezvládla, nehledě na to, že kojím. A mít ji u sebe v nemocnici, to si po operaci nějak nedovedu představit.

Mamka taky měla trable se žlučníkem, taky dostala koliku a byla z toho úplně vyřízená. Když mně to popsala, co jí je, jsem jí to identifikovala, že má to samé, co já, tak jsem ji vyexpedovala k lékaři, a potvrdilo se. Dokonce se ukázalo, že jí tam vzniká nějaký zánět od toho, že se jí kámen zapíchl do žlučovodu. Do týdne pak byla po operaci. Taky se z toho rychle dostala, ale dělali jí to klasicky kvůli tomu zánětu, ne laparoskopicky, tak měla jizvu jako blázen, ještě větší než já po císařích.

Teď už má od toho pokoj, ale říkala, že když sní něco "pevnějšího" , mastnějšího, tak ji to celkem prožene, ale už nemá ty stavy, co měla.

Chjo, se těším, až se toho zbavím a normálně se najím. Někdy mám strach i z chlebové kůrky, guláše a masa na paprice, kterou jsem milovala, to už dávno nejím. Ani jabko už nesním neokrájené, prostě, co je hůř stravitelné, je tabu. Anebo luštěniny, moje oblíbené.

Ještě jsem si vzpomněla, a to mi dost pomáhá, aby mě ten žlučník nezlobil, tak při nadýmavém jídle si beru dvě tobolky Espumisanu. Když si ho vezmu včas, tak se problémy obvykle nedostaví a je klid. Při bolení už nemá smysl si ho brát, vyhodím ho ven.


Vytisknuto z www.week.cz dne 16.05.2024 02:26
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-bolave-telo/read.php?1,369970,440823#msg-440823