Re: Co jste se kde dočetli zajímavého...

Autor: Anavi, Datum: 17.11.2007 00:03

tohle je "výborný" - oni se nestyděj dát nějaký sajrajty i do věcí pro děti eye popping smiley nono smiley thumbs up

Hlavní hygienik varuje: pozor na nebezpečné pasty z Číny!

DNES 16:55

PRAHA - Na českém trhu se objevila trojice nebezpečných dětských zubních past původem z Číny. Podle hlavního hygienika Michaela Víta mohou vážně ohrozit zejména funkci ledvin.


Mají lákavé barevné obaly, využívají popularity známých kreslených postaviček a mohou i zabíjet. Určeny jsou přitom dětem. Konkrétně jde o výrobky s názvy Večerníček Tutti Fruti, Ferda Apple a Ferda Strawberry. Dovozcem těchto past je firma Mattes Trading z Frýdku Místku.

Podle chemických rozborů obsahují pasty diethylenglykol, který je podle hygieniků nebezpečný zejména pro ledviny. V závislosti na množství může způsobit i jejich selhání a velmi nepříznivé účinky má i na centrální nervovou soustavu. „Podle dávky dochází k ospalosti, ztrátě vědomí, až komatu,“ uvedla pro Českou televizi toxikoložka Hana Rakovcová.

Všichni spotřebitelé, kteří zdravotně závadné zboží zakoupili, jej mohou vrátit na náklady dovozce. Dovozce a distributoři jsou také povinni okamžitě stáhnout zmíněné pasty z trhu.

Zdroj: www.denik.cz

 

 

My kupujeme Perličku od Odolu, sem tam dětskou od Elmexu. Ale nedávno jsem chtěla nějakou změnu, přiznám se, že mě upoutal hezký obal, tak máme doma Večerníček Tutti Frutii. NO, rozdělala jsem ho včera a už je v koši.


Vytisknuto z www.week.cz dne 02.05.2024 08:51
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-co-jste-se-kde-docetli-zajimaveho/read.php?1,23582,33576#msg-33576