Re: Co jste se kde dočetli zajímavého...

Autor: Anavi, Datum: 15.11.2007 22:28

Právníci: Kaplického knihovna může stát kdekoliv, když s tím bude souhlasit

DNES 16:24

PRAHA - Mezinárodní architektonická soutěž z níž jako vítěz vyšla „chobotnice“ Národní knihovny Jana Kaplického proběhla v souladu s právem.


„V praxi se tak vítězný projekt může stát podkladem pro zadání veřejné zakázky,“ uvedl pro Deník předseda expertní skupiny právníků, která z hlediska práva posuzovala vítězný projekt na výstavbu Národní knihovny Aleš Kejchal. „Tím ovšem není řečeno že projekt musí být zadán jako veřejná zakázka, to záleží na zadavateli, zda tak učiní,“ upřesnil Pejchal.

Právníci při pracovním týmu Národní knihovna rovněž potvrdili, že knihovna nemusí stát na Letné, jak bylo v zadání soutěže, ovšem s jejím přemístěním do jiné lokality musí souhlasit autor vítězného projektu Jan Kaplický. „Současně bylo konstatováno, že projekt smí být proti vítězné verzi pozměněn pouze v případě, že si to vyžádají objektivní okolnosti, které v době soutěže nebylo možné předpokládat či předvídat,“ uzavřel advokát Aleš Pejchal s tím, že žádnou další problematiku expertní tým právníku neřešil.


Vytisknuto z www.week.cz dne 02.05.2024 13:20
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-co-jste-se-kde-docetli-zajimaveho/read.php?1,23582,33374#msg-33374