Re: O všem a o ničem, ale ne o kytkách

Autor: babkaela, Datum: 25.11.2023 17:08



jaja99 napsal(a):

Já vždycky říkám myslivců ať se postřílí kolik chce, je to jejich volba. Hlavně ať trefjej hodně prasat, nebo se budem za chvíli bát chodit ven. Ale už tu konečně máme vlky tak snad sníží stavy nejen divočáků ale i srnčího.

Trochu k tomu - na hony chodí kontrolovat policie a nechává dýchat na alkohol - aspoň tady a v Mikulově, jenže ... na nadháňky na divočáky a na samotnou čekanou nebo ve dvojicích - nehlásí se, nepřijedou, ale ... všichni myslivci které znám by si nedovolili jít se střelnou zbraní ani se zbytkovým alkoholem - nechtějí přijít o zbroják, myslivecký průkaz , řidičák a čertví co ještě ... a potom se přihodí tohle https://www.novinky.cz/clanek/krimi-tragicky-omyl-myslivec-zastrelil-rybare-myslel-si-ze-jde-o-divocaka-40451980#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=abtest198_novy_panel_sluzeb_varAA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz nechtěla bych být v kůži a botách toho myslivce ... kdysi v pradávnu bylo zakázáno lovit po setmění a před rozedněním. Dnes jsou povolené jakési noční vidění čico a světla ... divočáci jsou přemnožení, jasně, potřeba redukovat je víc než nutná ... ale za tuhle cenu?

Mám dva myslivce doma, dost známých ... a zase jenže ... minulý týden se tady poblíž sekla kombajnem kukuřice, firma, která pole obdělává má zájem, aby se stavy černé zvěře minimalizovaly - dala tedy vědět kdy - z mysliveckého sdružení 25 lidí jich přijelo 5 ... bylo to v pracovní dobu, samo, nevezmou si kvúli tomu dovolenou, většina je ale v důchodcovském věku, někomu to už moc nechodí, dědek seděl na stoličce a číhal, bohužel, běžela prasata mimo dostřel, nejmladší syn (byl po noční a na další šel) má dobrou mušku ... z 6ti střelených byli 3 jeho zásah. Prasat a selat prý vyběhlo z pole minimálně 40 .. ale, zase ale, málo střelců. Že by pozvali další, kteří tu jsou, ale jsou v jiném sdružení, revíru, to ani náhodou ....


Vytisknuto z www.week.cz dne 11.05.2024 23:53
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-o-vsem-a-o-nicem-ale-ne-o-kytkach/read.php?1,35989,1629571#msg-1629571