Re: Veselé obrázky

Autor: Anavi, Datum: 23.03.2023 09:41

Regi, Mateřídouška mě rozsekala, myslela jsem, že je to fejk, ale někdo v diskuzi potvrdil, že to skutečně existuje v tištěné podobě.

 

No a co se týká komunistické minulosti - trénuji si argumentaci s mým kamarádem, který je nekritický obdivovatel Pavla, takže vždy, když něco ohledně tohoto člověka nemám úplně srovnané, tak mu napíšu. Třeba i ohledně té minulosti. Jeho odpověď: Každý má nějakou minulost, záleží na tom, jak se chová teď. Ale pro mě člověk má nějaký charakter a letité zkušenosti mě utvrzují v tom, že se to moc v průběhu života nemění. Prospěchář zůstane prospěchářem, vychcánek vychcánkem, šetřílek šetřílkem atd. Ještě mi napsal, že kdo chtěl v té době mít nějaké postavení a dělat kariéru, prostě MUSEL vstoupit do strany. NEMUSEL. Znám spoustu lidí, kterým v té době byly nabídnuty vedoucí funkce,ale podmíněné vstupem do strany. Dotyční nevstoupili. Nadále dělali za nižší plat, protože do vedoucí funkce se prostě bez stranické příslušnosti nevydrápali. Ale bylo by to proti jejich přesvědčení. Takže existují i lidé, kteří přisluhovači režimu nebyli.

V této souvislosti mě pak fakt šokovalo, když dostal v Polsku Pavel jako prezent známku k výročí Charty 77 - byl to od Poláků nějaký skrytý výsměch nebo to vymyslel někdo, kdo se neorientuje v minulosti naší země a v Pavlově životopisu?

 

Teď jsem si dělala legraci, jak se Pavel vyštafíroval na tu přehlídku, kde měl zapnuté knoflíky u saka. Učí se to už v tanečních, že se spodní nechává rozepnutý (chápu, že u uniformy ne winking smiley). A kamarád mi napíše: Opravdu řešíš knoflík? Po té Zemanově a Babišově ostudě řešíš knoflík? Píšu mu, že řeším trochu i to jeho blábolení, kde zákon je záchod a postižení je pojištění a mezitím stokrát eeee eeee. Tak prý to je slovíčkaření. Tak hlavně, že Babišovi "motýle" jsou pro jeho zesměšnění na tapetě pořád. Tohle je věc, kterou nechápu. Kdyby si nerozepl sako Zeman nebo Babiš, bude to buran, který nemá základy společenského chování a dělá nám ostudu. Tomuto se to promine. Motýle byly neustále na pořadu dne, o přeřecích Pavla se mlčí, protože je přece ve všem tak dokonalý, že toto velkoryse přehlédneme. A mně prostě toto budování Kultu osobnosti nějak nesedí. Každý den nějaký oslavný článek, dyk už i ta Pavlová se musí cítit blbě, jak je denně probíraný její šatník. Mimochodem, v tom Německu vypadala jak selka, to se navíc jako opravdu nepovedlo.

To, jak Pavel leze Němcům do zadku, to fakt všem připadá vkusné a normální? I Poláci se proti tomu trochu ozvali. Pobavilo mě, že mu Němci slíbili, jak nás nenechají padnout ohledně energií... Nemysleli doufám elektřinu, kterou my jim prodáváme a oni nám ji x krát dráž prodávají? To si člověk říká, jestli si z těch lidí dělají legraci nebo nás považují za úplné pitomce.

A dnes snad už desátý článek v řadě o tom, jak si paní Pavlová předělá vilku, kterou paní Zemanová vybavila depresivně... Ať si tam dají, co chtějí, ale pořád se o nikoho neotírají. Zemanová byla očividně introvert, role první dámy asi pro ni nebyla to pravé, spíš to protrpěla. Nelze to prostě jen respektovat? Je nutné se do ní pořád navážet? A ještě to jde ze strany těch lepšolidí, co chtějí lepší svět a aby společnost nebyla rozdělená? K smíchu... thumbs up


Vytisknuto z www.week.cz dne 04.05.2024 04:08
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-vesele-obrazky/read.php?1,4564,1618950#msg-1618950