Re: Volba prezidenta

Autor: regina.mocova@gmail.com, Datum: 07.02.2023 07:52

grinning smiley grinning smiley Aleno, nechci brát iluze. Ale nešetřil státní ale sponzorské peníze. Ale to nebude hlavní důvod. Naposledy u Zemana skončila podobná oslava opilými novináři a rvačkou. A s docela blbým koncem.A není to až tak neběžné. Třeba udílení vyznamenání na oslavách se podává skoro běžně jen lehký alkohol.

Eli, to je zklidňující vložka, hlavně aby nám květinoví dodavatelé vydrželi ekonomický tlak. Od Basika přišek dokonce katalog. Vloni jsem od něj brala begonie. A byly vůbec nejlepší, co jsem kde opatřila. thumbs down

A šlápnem trochu na plyn. K důvodům valorizace a úprku cen. Jasně vidíme, co se ví už dávno, že trh nemůže řídit vše. Existuje něco jako přirozené monopoly, tím je třeba elektrická energie. Je to i komodita bydlení. Pokud se stát zbaví možnosti regulace, u nás je to sice s podivem, vlastní 70 procent ČEZu, pak se v určitých situacích ziskuchtivostí urve cena něčeho, co ovlivňuje prakticky všechno. A malér je na světě. Byl si toho vědom i Klaus, pamětníci si jistě vzpomenou na počátky transformace,kdy byly ceny podstatných komodit regulované a dost dlouhou dobu, aby se totálně nerozsypal přechod plánovaného, socialistického hospodářství na tržní. Není to jediný důvod ale ten nejzákladnější. Další příčiny popsala dobře i Alena.


Vytisknuto z www.week.cz dne 03.05.2024 01:47
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-volba-prezidenta/read.php?1,1615693,1617008#msg-1617008