Re: Volba prezidenta

Autor: regina.mocova@gmail.com, Datum: 06.02.2023 07:27

grinning smiley grinning smiley Charakteristika jak z padesátých let.

Přidám úvahu taky jednoho toho chytrého s jazyky. MUDr Macek. I když taky není vrcholem morálky ale myslí mu to.

Minulá léta jsem viděl absolutní vládní ponížení. Záda našich páníčků se před tyraniemi farmaceutických, mediálních i korporátních zájmů ohnula tak, že je již nepokládám za naše páníčky, ale za cizí služebníčky.

Když se navíc v minulém roce vláda ohnula i před lobby energetickými a „naše“ elektrárny začaly sloužit světu namísto nám, nevím CO ještě bych měl bránit? „Naše“ elektrárny? „Naše“ média?

„Naše“ zemědělství? „Náš“ průmysl? „Naši“ vládu? „Naše“ školství? „Naši“ kulturu…? Možná bych měl bránit naše životy? O ně tu ale myslím nejde, protože ty nám nikdo zvenčí vzít nechce. Ty chce možná naopak (v cizím zájmu) riskovat „naše“ vláda.

Proč tedy na otázku „zda bych šel bránit naši vlast“ neodpovídám jednoznačné ano? Protože zpochybňuji slovo Vlast. To pochází od slovesa vlastnit a od přijetí něčeho za své. Pokud ale na tomto území vládnou naši správci cizích zájmů, pokud nám vládne cizí politika, pokud nám vládne cizí kultura, pokud si kupuji vlastní elektřinu na cizí burze a pokud nám vládne cizí kapitál, tak již nic nevlastním, ale jsem vlastněn.

A ještě krátce k valorizacím důchodu. Jen úryvky z vlastního života. Jako odpovědný občan jsem se postarala o vlastní bydlení, jak mi stále odpovědný stát radil. Že investovat do bydlení je velká finanční úspora na stáří. Investované peníze jsem samozřejmě zdanila, jsem zaměstnanec, který má zdaněnou každou korunu. Nehovořím o mnoha vrstevnicích i zde, které si řídily bydlení samovýstavbou a samoopravami. Nadřeli se všichni jako blbci. Takže teď musí být potrestáni všichni ti placením daně z nemovitosti. Naprosto bez ohledu na to, slouží-li nemovitost k bydlení nebo výdělku. Spekulacím. Pokud se ocitnu nouzi a budu stát přes státními úředníky, sdělí mi podle zákonů, ještě máte majetek. Není na tom líp ten,kdo se o nicnestaral?

Jako ekologicky smýšlející občas jsem přestala topit špinavými zdroji, za drahé peníze zakoupila tepelné čerpadlo a teď mi stát svou nečinností připravil situaci, kdy platím místo šesi tisíc za elektřinu tisích patnáct. Nejsem sama. Jen tady co vím tak je stejně postižená Elenka, Alena s novým vyúčtováním a jistě i další. Několikeré úpravy dlouhodobých spořících produktů v neprospěch střadatelů, které stát motivoval, ani nezmiňuju. Když to všechno spočítám, tak by mi ten důchod museli valorizovat ještě několikrát

Jak si parlament upravil platy? V téhle době zvýšeno. Neomezený počet náměstků a hromady dalších úřadů.. Závěrem jako memento mladé generaci. Ernst Hemingway. A to je také ještě jedna z věcí, kterou můžete zachránit pro své děti.

„Věřím, že všichni ti, kteří těží z války a přispívají k jejímu vzniku,

by měli být zastřeleni hned první den občany své země.“

Nikdy nevěř tomu, že válka jakkoliv nutná a ospravedlnitelná, není zločin.“

„Smrtí každého člověka je mne méně, neboť jsem součástí lidstva. A proto se nikdy neodvažuj ptát, komu zvoní hrana. Zvoní tobě.“

A to poznal válku kurevsky zblízka Zúčastnil se vylodění v Normandii na Omaha Beach.


 

Galerie:
daň z nemov..jpg
Vytisknuto z www.week.cz dne 03.05.2024 20:11
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-volba-prezidenta/read.php?1,1615693,1616938#msg-1616938