Re: Volba prezidenta

Autor: regina.mocova@gmail.com, Datum: 05.02.2023 22:07

Manco, najdi si na některém pro tebe důvěryhodném zdroji vývoj zadlužení. Do covidu se snižovalo. Covid dneska považuju za test toho, co se dá udělat s populací a kam až se nechá zatlačit co se týče omezení práv. Dopad výborně. Jsme poserové.A dodnes se nejsme právně schopni touhle dobou vypořádat. A on tam ani není zájem. Za tohle bych klidně Babiše soudila alle hlavně spousty expertů s ním. Za obrovskou chybu považuju, že nechtěl, aby fabriky zůstaly úplně zavřené a lidi bez peněz. A nejen fabriky. Dotace dostala každá živnost. Nebudu vůbec mluvit co peněz se nasralo kultuře, která si poplakala jak živoří a pak posílala fotky v bikinách z různých pláží. Dotace dostala snad i nějaká firma spojená s Gottem. I tam se živořilo. A pak tahle smetánka pořvává pod okny kam rozházel peníze. Ano, rozházel peníze stovkám neziskovek, kde nebyl schopen jejich činnost utnout. Jednou byla nějaká nadace současného premiera spojená s nějakými právy žen v Barmě nebo kde.Zároveň v součinnosti s ODS zrušili superhruibou mzdu a uplatili všechny, nejen voliče ANO snížením daní. Nicméně stejně patříme k zemím s jednou z nejvyšších DPH na základní potraviny a potřeby. Takže stát si to bohatě vezme zpět. Jen se vrátím s nižší sazbě DPH. Na základní potraviny kupř. Ta se zvýšila v dobách Kalouskova hospodaření, že její výtěžek půjde do důchodové reformy, protože možností odvodu třetiny důchodového pojištění ze základného pilíře tam budou chybět peníze. Nic se neuskutečnilo

Polsko, které uvádíš bylo až do Ukrajiny černou ovcí v EU. Nejen potratovými zákony ale i tvorbou zákonů, které měly ovlivňovat justici. Pak jako mávnutím proutku jsou zcela spořádaný stát. Není to tak dlouho, co se tu mnohokrát psalo a podporovala to i média, nejen zdejší, jaké prasečiny Polsko dělá s potravinami. Posypová sůl, shnilé maso z uhynulých zvířat. Myslím, že i tady padlo co je to za sračky. Určitě to není černobílé. Ale rozhodně Polsko nepatří ani minulostí ke státům holubičím. Pobalstské státy mají ještě větší inflaci než máme my tady. Holubičí povahy to zrovna také nejsou. Já se domnívám, že malé státy by se měly snažit hledat styčné body a plochy s co největším počtem států a sousedů. Co se týče přátelení se sousedy, koukla bych se k neutrálnímu Rakousku. Třeba.

Manco, máš naivní představy o fungování EU. Ta, pro kterou jsem já kdysi hlasovala, stála na principu rovnosti všech států. Bez ohledu na velikost. To všechno je dávno pryč a jsou už vážné debaty o právu veta. Přece nějaký prcek nebude brzdit skvělé nápady téhle formace, z níž se stalo beranidlo pro prosazování zájmů nednárodních koncernů jakými byla poslední akce Big Pharma covid.

A naprosto vážně, jsem dost stará a relativně blízko hrobu, abych se nechala uplácet pár stovkama k důchodu. Ale co ti můžu poradit, pokud ti jde o budoucnost dětí, už toho moc nemáme, jako stát jsme rozprodali co šlo, čeho tu ještě trochu zbylo je svoboda slova, pokud se ještě o tuhle možnost jako mladá generace necháte připravit, nebude vám pomoci. Kupte si Orwella 1984 , je to cesta do budoucnosti za pár korun.


Vytisknuto z www.week.cz dne 02.05.2024 05:05
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-volba-prezidenta/read.php?1,1615693,1616929#msg-1616929