Re: Volba prezidenta

Autor: regina.mocova@gmail.com, Datum: 05.02.2023 11:43



alenak napsal(a):

Je fakt, že u PP je naděje, že oproti AB udělá pořádek na Hradě. V AB bych tomu nevěřila, propojenost tam je. To nastavení, těch osob, že jim vše projde, je neskutečné. Snad to nastupující parta dá do pořádku, bude to velmi těžké.

 

Počínání na hradě je odsouzeníhodná věc. To je zcela bez debaty, zcela bez debaty by ovšem měla být i milost pro manželku bývalého premiéra Nečase. Tam se novináři velice rychle přesali pohoršovat. Dát věci do pořádku, je věc dodržování právních předpisů. Zatím si PP tak nepočíná.

To, že byl Petr Pavel zvolen, totiž neznamená, že volbou nabyl prezidentské pravomoci. Do inaugurace - převzetí funkce - je stále soukromá osoba. Tedy vše, co do inaugurace činí, činí pouze jako Petr Pavel, protože prezidentské pravomoci zatím skutečně žádné nemá.

Přesto mu bylo podle médií jako soukromé osobě (!!!) umožněno pobývat v Hrzánském paláci, což je objekt vlády (ministerstvo zahraničí). Na základě čeho tam má právo teď před převzetím funkce pobývat - těžko říct. Souhlas premiéra nebo ministra by stačit rozhodně neměl. Nelze umožňovat činnost soukromých osob v budovách státních úřadů na základě ústních souhlasů bez právního důvodu, byť se jedná o aktuálně zvoleného prezidenta. Možná dokonce by to chtělo jít u této významné funkce příkladem ctění jasných pravidel.

Dalši věc… Kdo svěřil Petru Pavlovi nepochybně velmi chráněné telefonní kontakty politiků, kterým ještě jako soukromá osoba telefonoval, rovněž těžko říct - v každém případě je svěřoval soukromé osobě (!!!)

 

Tak by se začínat nemělo Ale to jen ten dvojí metr. Posledním příkladem jak z Orwella je vyjádření premiéra Fialy o tom, že jsme ve válce. Oficiální vyjádření k tomuto výroku z úřadu vlády. Je to pouze metafora. Ovšem za podobnou metaforu je vedeno trestní stíhání proti několika osobám. Uvidíme jak rozhodnou soudy.

Dělání pořádku bez ohledu na právní řád vede postupně k ignoranci práva a výsledkem je omezování práv a svobod občanů a nastává totalita. O tom není žádná diskuse.

 

Galerie:
úřad vlády.jpg
Vytisknuto z www.week.cz dne 02.05.2024 05:23
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-volba-prezidenta/read.php?1,1615693,1616879#msg-1616879