Re: Volba prezidenta

Autor: babkaela, Datum: 23.01.2023 23:24

Regi, Klíma mi přišel poprvé do ruky, nikdy před tím ... Tondě jsem předala jen to, jak práce fungují ... ještě není dost "zralá" na to, abych jí vykládala o totalitě a zákazu povolání.

Remarque ... pohled z dřívějšího, mladistvého, čtení je jiný než dnešní ... navíc, člověk si snad v druhém čtení všímá víc detailů nebo čte víc mezi řádky, nevím jak napsat ... prostě kniha vyzní trochu jinak ... aspoň podle mne.

Budu muset ... mám doma ... bude další ochotné trochu nucené zklidnění (pokud dobře dopadne - ťukyťuk, klepy klep) ... vyštrachat z mých mnoha knihoven Axel Munthe: Kniha o životě a smrti, přečetla jsem v době na ZŠ původní překlad, po pár letech se mi dostal do ruky nový překlad - ach, jo, jiná kniha - zkušenosti, špatný překlad - netuším - v době nicnedělání a hlídání budu moci posoudit.

Ve dvou diplomkách jsem použila citace z Koukolíkových knih ... taky bych je ráda znovu přečetla ... přece jen jsem o pár let starší, doba je jiná .... ale ... zapůjčila jsem je s výslovným - půjčuji a doufám, že se vrátí - nevrátily (i když z téhle adresy se knihy vracely) - Vzpora deprivantů a Život s deprivanty ... některé jeho další mám, budu se muset spokojit s nimi.

Opět jsem mimo téma stydlin smiley . I když .... s těmi deprivanty tak úplně ne.


Vytisknuto z www.week.cz dne 06.05.2024 05:05
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-volba-prezidenta/read.php?1,1615693,1616413#msg-1616413