Re: Volba prezidenta

Autor: regina.mocova@gmail.com, Datum: 18.01.2023 08:01

A už je napadáno.

Eli, tyhle filmy už moc nesleduju. Tenhle samozřejmě znám. Mám z toho pak fakt špatný spaní. Je jich hodně o boji jednoho statečného se zkorumpovaným světem kolem. Dýchá z toho na mě obrovský pocit bezmoci. Ale termín vrtěti.... je přiléhavý.

Stejný ale ještě horší pocit jsem měla po přečtení knihy Jana Kellera Soumrak sociálního státu. Je o pyramidě moci a blahobytu jejíž tvar se s nástupem globalizace nesmírně rychle mění od pyramidy se širokou základnou ve velmi strmý útvar.A jako sociolog objasňnuje i důvody a vliv na chování jidí. Dost komplexně. Koho zajímá tahle tématika, doporučuju.

Hano, blog jsem nahledala. Přiznávám, že text je dost dlouhý, členěný na dvě části. Zvládla jsem zatím první, na jejímž konci mi autor sdělil s trošku komiksovým he, he na konci, že to nejpodstatnější a vysvětlující je v druhé části. Takže pokud chce někdo číst, začněte tam. Já tam ještě nebyla. Ve zkratce přiblížím první čast. Na začátku krátká úvaha o tom, že by měl začít problematiku pojímat někde v 11. století. Pak přechod prakticky do současnosti a následuje velmi podrobný téměř vojensko strategický rozbor válečného dění na Ukrajině, s rozsáhlými částmi o moderní a zastaralé armádě. K historii zatím nedošlo.

O autorovi jsem toho moc nevěděla, někde se mi mihla upoutávka na literární text podle něhož se jmenuje blog.Jak jsem listovala vyhledávačem, padl mi do očí další článek autora. A hned se mi vybavil bonmot Nic není starší než včerejší noviny.

Zase se přiznám, když už skoro vím, jak to dopadlo, vynechala jsem druhou avizovanou část o očkování. Pokud někoho zajímá, dám odkaz.

https://www.nihilistanabalkonu.cz/l/covid-a-matematika-aneb-koho-poslouchat-a-koho-neposlouchat-v-casech-pandemie/

A díky za info.


Vytisknuto z www.week.cz dne 05.05.2024 18:20
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-volba-prezidenta/read.php?1,1615693,1616121#msg-1616121