Re: Volba prezidenta

Autor: regina.mocova@gmail.com, Datum: 16.01.2023 19:48

grinning smiley grinning smiley Ty novináři a Praha mají snad všechny za blbce. A asi někdy i problém s porozuměním textu. Ale to je dost častý problém a mnoho maturantů na výkladu textu v r§zných maturitních testech vyhořelo. Ale není so zas tak čemu divit.

Praha a láska musí zvítězit nad vsí a nenávistí! ??

— Jan Tuna (@JanTuna) January 14, 2023

Já bych ty vesnice zakázal.

— Jan Tuna (@JanTuna) January 14, 2023

Jajou citovaný text je celkem svatá pravda. I když co právník, to názor. Jen nekoresponduje s výroky, ke kterým se vztahuje.

Babiš nikdy neprohlásil, že jako prezident vyhlásí nebo nevyhlásí válku. Ve zkratce, což je běžná forma na bilboardech, říká, že jako diplomat preferuje mírová řešení a chce je akcentovat. Jako třeba Zemanovo téma byly Klokánky.

Jeden z kandidátů se v nějaké debatě vyjádřil o podpoře vyloučených regionů.Možná, že to byl dokonce Pavel a Nerudová akcentovala sociální záležitosti. Třeba situaci matek. Nikde jsem nezaznamenala citace zákonů, že toto není v kompetenci prezidenta ale patří pod ministerstvo pro regionální rozvoj a pod ministerstvo práce a sociálních věcí. , Prezident tak akorát může o těchto věcech mluvit, maximálně pořádat nějakou akci a výtěžek věnovat na preferovaný účel. To je asi tak vše.

Aspoň jako vesnický vidlák, který si maže hnůj na chleba, tomu tak rozumím, že máme asi dvojí vnímání některých věcí.

Tak jen doufám, že ten mír bude zase skoro samozřejmostí jako jsme to vnímali řadu let.


Vytisknuto z www.week.cz dne 05.05.2024 14:44
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-volba-prezidenta/read.php?1,1615693,1616028#msg-1616028