Re: Vtipné texty

Autor: regina.mocova@gmail.com, Datum: 17.08.2022 09:44

Manco, je to docela blbý, co napíšu. Ale říkala to moje máma a já to dneska vidím na svých dětech taky. Mládí je podstatně radikálnější v názorech na některé věci a neposuzuje věci v souvislostech.. Docela hezký je citát, používají ho různé osobnosti, kdo do třiceti nebyl komunistou, nemá srdce. Kdo je jím ve čtyřiceti, nemá rozum. Tímhle vývojem si prošla spousta uměleckých osobností v Česku. Momentálně čtu konečně vánoční dárek, životopis malířky Toyen. Jmenuje se To je on. Taky se tam o tom píše.

Pro debatuje třeba si ujasnit co je východ a co západ. Ono se pojmy začínají trochu motat. Východ je, v tvém pojetí a to tvrdí i současná vláda a západ, Rusko se strašákem komunismu. Ale principy komunismu, to je rozhodování o lidech, co je pro ně dobré a jak řídit svět, se bohužel začínají přesouvat na západ a EU už je dneska skoro něco jako RVHP. Doporučuju si povšimnout, že východní blok, nebo části, tohle nemá zdaleka tak silně zorganizováno. Na západě zjednodušeno, už pravice pomalu není. Takže já úplně nevím, co je vlastně větší zlo. A proto beru v potaz i určitou dávku pragmatismu, že pro nějaké možná i částečně pofidérní ideály, nelze ekonomicky zničit stát. Což se začíná dít a podnikatelé jsou napůl šílení z toho, co se děje. A jak lze nahledat, spoustu těch západních států právě z těhle důvodu sice vede silnou rétoriku ale ekonomicky si počíná jinak. Bohužel o Česku to nelze říct.Kravinu jak zachránit jedním svetrem nedodávky plynu může prezentovat jen idiot.

A pak je otázka východ západ ještě v dlouhodobější perspektivě. Soudě podle počínání většiny států tzv. západní civilizace směřuje tato k zániku. A potom se o vládu budou dělit dvě východní skupiny bych to nazvala. Islám a Čína. A vybírat se bude tam. To bude dost obtížný výběr. Já sama za sebe bych volila čínskou cestu, protože je svým způsobem přeci jen méně barbarská než je islámské pojetí světa. A protože tahle perspektiva není nijak lákavá, považuju za hlavní povinnost pokoušet se bránit sebezničení Evropy, která se bohužel pokoučí svůj konec urychlit, protože přistoupila na hru USA jak prostřednictvím Ukrajiny a dál i Evropy řešit své problémy. O lidská práva rozhodně nejde. Jak o ně Amerika usiluje bylo krásně vidět při odchodu z Afghánistanu. Nechali tam jak své pomocníky tak veškerou techniku. Totální úprk.


Vytisknuto z www.week.cz dne 14.05.2024 06:43
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-vtipne-texty/read.php?1,5866,1609852#msg-1609852