Re: Trapasy

Autor: Hanule, Datum: 26.07.2018 11:41

Drahu, také mě skládkování v přírodě pekelně štve, osobně co můžu, to si odnáším, snadno rozložitelné výše popsaným způsobem zakopávám. V mnou psaném je i určitá ironie, myslím, že ti zřetelná. flower smiley

Říci mohu jen jedno, zkušenost z VLASTNÍCH pozemků. Např. zkompostovaná bavlna je do roka pryč. Zbydou ti případné polyesterové nitě. Sepp Holzer tvrdí, že v příkopkovém stylu kompostování jsou až na gumové podrážky, které pak následně vyhazuješ, do roka pryč kožené boty.

Je pochopitelně otázkou, kdo to v přírodě přeryje (tebou zmiňovaní divočáci), jak rychle schované pronikne zpět na povrch, rozmočí se atp.

Sama do odpadu WC takové věci nevhazuji, ale povšimla jsem si, že např. určité vlhčené ubrousky toaletního papíru jsou označeny množstvím max. 3 ks, jiné vůbec nevhazovat (možná starší typ, vše se vyvíjí. Baby ubrousky bývaly nevhazovat do WC...) Toaletní papír s rozpustitelnou ruličkou vedu v patrnosti, v praxi jsem viděla u jedné z nás flower smiley, sama nepoužívám.

Běžné (obyčejné) ruličky nerecyklovatelné již formou papírového svozu buď spálím nebo zkompostuji, stejně jako plata od vajec.

..................

Naopak, mně rozvinutí tématu nevadí, ano, je to přesah vlákna, ale bordel v přírodě trapný je.

::::::::::::::::::

Proč jsem se zastala Uribagu, tam si tu praktickou použitelnost představit dovedu, mnohdy jsou veřejné záchodky již zavřené, některé poloveřejné pod klíči a ten těžce sehnatelný; v mnohých městech se oficiálně a z pochopitelných důvodů volně v zeleni močit nesmí. (Jestli se tak děje, je jiná věc. Vymočit se např. do kanálu dešťové kanalizace mi hrozné nepřipadne, hromadně tak praktikovat ale asi dobré není. Všeobecně jinak nahlížíš na dítě, které potřebuješ dát vyčurat, jinak na dospělce.) Na stránkách eshopu bylo zmíněno i možné užití v sedě, v leže, pro člověka na vozíčku.

Jak říkám, vyzkoušeno nemám.


Vytisknuto z www.week.cz dne 04.05.2024 00:02
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-trapasy/read.php?1,7650,1506803#msg-1506803