Re: Pomoc pro Nepál

Autor: SPIKE, Datum: 07.05.2015 13:33

Nadace Vodafone zdvojí pomoc po zemětřesení v Nepálu

 

""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

Cena jedné DMS je 30 Kč, Nadace Vodafone přidá za každou DMS dalších 30 Kč.

"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

 

V Nepálu před několika dny došlo k ničivému zemětřesení. Nadace Vodafone proto v rámci svého programu Blesková pomoc spouští sbírku pod heslem: S.O.S. Nepál.

„O osudech lidí po zemětřesení v Nepálu teď rozhoduje naše rychlost. Kromě řady obětí bezprostředně při zemětřesení hrozí zemi i pokračující humanitární katastrofa, protože došlo k rozsáhlému poškození základní infrastruktury a mnoho lidí se ocitlo bez střechy nad hlavou,“ říká ředitel Nadace Vodafone Ondřej Zapletal.

Nadace se spojila se svým humanitárním partnerem, společností Člověk v tísni, která v Nepálu zasahuje, a uvolňuje pro tento účel grant ve výši 200 000 Kč. Výzva ale platí i pro širší veřejnost – pomoc Nepálu lze poslat formou DMS na číslo 87777 ve tvaru DMS NEPAL. DMS na pomoc Nepálu zaslané ze sítě Vodafone do 10. května Nadace Vodafone zdvojí až do celkové výše 500 000. Hodnota DMS je 30 Kč.

DMS můžete poslat kterékoli české humanitární organizaci v následujícím znění:

ADRA - ve znění: DMS ADRA na číslo 87 777,
Člověk v tísni - ve znění: DMS NEPAL na číslo 87 777,
Charita - ve znění: DMS CHARITASVET na číslo 87 777,
Diakonie ČCE - ve znění: DMS DIAKONIEPOMOC na číslo 87 777,
Český červený kříž - Červený kříž - Nepálská národní společnost - ve znění: DMS CCK na číslo 87 777,
Lékaři bez hranic - Medecins Sans Frontieres - ve znění: DMS MSF na číslo 87 777.

Sbírka na pomoc lidem v Nepálu pořádaná nadací probíhá uvnitř firmy i u širší veřejnosti. Cílem programu Blesková pomoc je motivovat zákazníky Vodafone k větší solidaritě v případě závažných humanitárních katastrof. Program pomohl výrazně navýšit počet DMS zaslaných humanitárním organizacím již při své premiéře během povodní v České republice v roce 2010. Během hladomoru v „Africkém rohu“ se počet zaslaných DMS ve vybraném období více než zdesetinásobil. Během okamžité humanitární pomoci na Filipínách se podařilo díky DMS kampani vybrat finanční pomoc ve výši téměř 1 milion korun. Nadace vybranou částku zdvojnásobila a přidala jednorázový příspěvek Člověku v tísni ve výši 500 000 Kč. Blesková pomoc směřovala v březnu 2014 také na Ukrajinu na pomoc obětem násilí na Majdanu a jejich rodinám, které zákazníci podpořili sumou 101 520 Kč. Tuto částku Nadace zdvojila a přispěla dalších 200 000 Kč Člověku v tísni. Poslední Blesková pomoc mířila na Balkán po povodních v květnu 2014. Povodně zde postihly okolo 2 milionů lidí a byly těmi nejničivějšími od konce 19. století. Na likvidaci jejich následků přispěla Nadace Vodafone půl milionem a zákazníci dalšími 300 000 korunami.

Cena jedné DMS je 30 Kč, Nadace Vodafone přidá za každou DMS dalších 30 Kč.

Foto: Reuters/Navesh Chitrakar, courtesy Trust.org – AlertNet a Welthungerhilfe

Rescue workers search for bodies as a stretcher is kept ready after an earthquake hit, in Kathmandu Man runs past damaged houses as aftershocks of an earthquake are felt a day after the earthquake in Bhaktapur Foto ReutersNavesh Chitrakar, courtesy Trust.org – AlertNet Woman cries as her son was trapped inside a collapsed house after an earthquake hit, in Kathmandu People survey a site damaged by an earthquake, in Kathmandu Foto ReutersNavesh Chitrakar, courtesy Trust.org – AlertNet Nepál1 @Welthungehilfe (8)


Vytisknuto z www.week.cz dne 04.05.2024 00:29
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-pomoc-pro-nepal/read.php?1,1285868,1286442#msg-1286442