Olivový doporučují, zároveň lze potkat varování na trochu vyšší riziko alergií.. U nás se používalo (a používá) máslo a olej slunečnicový, příp. kombinace obojího. Intuitivně se přikláním k používání zejména (vyhovujících) surovin, které jsou v místě tradiční - olivový olej je určitě kvalitní a nelze mu nic vytknout, ale nemáme ho "generačně zakódován", takže proto, některé názory varují před vyšším rizikem těch alergií právě, a co člověk ví jistě?
V téhle filosofii, k níž se tak nějak kloním, nejde samozřejmě o to, nejíst vůbec citrusové plody a exotické ovoce, protože se u nás nepěstuje, jen ho nezařazovat do jídelníčku jako první. Pochopitelně nejsem dogmatik , z ovoce jsme začali podušeným jablkem, hruškou (tu určitě přepasírovat, aby tam nepřekážely mrňousovi ty dužninové nitky), banán však přišel velmi záhy.
U pediatra nám sestřička rovněž do zeleninových polévek (tímto termínem myslela ty první rozmixovanosti) doporučila buď kapku olivového nebo slunečnicového.