Re: Trpí Vaše dítě nechutenstvím?

Autor: Renata2, Datum: 04.12.2008 21:51

Dobry den, hledam na internetu odpoved na otazku proc muj syn tak spatne ji, zatim marne, tak zkusim tady.

Syn 29 mesicu odjakziva velmi spatne ji. Malo (to by ani nevadilo) a spektrum potravin, ktere sni se stale zuzuje (nikdy nebylo siroke a je to cim dal horsi). Ze zeleniny sni nekdy kousek mrkve nebo okurku, jinak nic. Ovoce zadne. Maso vcelku ano, vajicka ano, testoviny ano, ryze obcas, brambory ne - vse bez omacky, tak mu tam alespon davam maslo nebo oliv. olej. Jedine co ma rad jsou polivky, ciste, kde nic neplave, nejlepe vyvary. Pecivo ji pouze suche, jogurty, presnidavky vubec, rano a vecer pije kojenecke mleko Beba3. Potravin ktere ji, je ale opravdu malo.Nicmene sladkosti by jedl porad, kdybych mu je dala. Dostava napr. 2 bombony kdyz se hezky (v ramci jeho moznosti) naji, nevim jestli je to ale dobre ho takto odmenovat.

Uz tak pul roku jsem pozorovala u syna spatne vyprazdnovani, dle meho nazoru psychicky problem. Ten se rapidne zhorsil kdyz mu pediatr nasadil lactulozu a glycerin. cipky. Minuly tyden skoncil syn v nemocnici se zacpou, po brutalnim cisteni, ktere se uplne nepovedlo (celkem 14 klystyru za 5 dni, ktere syn prohladoval (protoze on zadnou stravu, kterou mu tam davali nepozre a tak ve finale skoncil na kapacce) zjistili rozsizene tluste strevo, jinak jde pry o psychogenni zacpu. Musime zmenit celk. rezim, stravovaci navyky apod. Problem je v tom, ze absolutne nevim jak potrebnou zeleninu, ovoce a mlecne vyrobky mam do syna dostal, nuceni podle me neni resenim. Můžete mi, prosím, poradit jak syna naučit jíst zdravou stravu, bojim se ze skonci v nemocnici zase kdyz nebude mit ve strave vice vlakniny a vitaminu pro lepsi vyprazdnovani.

Jinak syn takto spatne jedl odjakziva, zeleninu a ovoce nejedl nikdy, parkrat si kousl bananu a kdysi jabka, ale jinak nic nechce ikdyz napr. ovoce mame v lete plnou zahradku.

Syn ale presto vsechno prospiva dobre, nebyva nemocny, vypada jako dobre zivene ditko, ale nechapu jak je to mozne kdyz nema zadny prisun vitaminu.

Predem dekuji za jakoukoliv radu.

Renata


Vytisknuto z www.week.cz dne 03.05.2024 12:32
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-trpi-vase-dite-nechutenstvim/read.php?1,33824,152206#msg-152206