Re: Callanova metoda

Autor: Rony, Datum: 03.06.2008 21:30

Dobrý den všem!

Callanovu metodu sem studovala rok na jazykové škole v Londýně na Oxford Street. A to je ta jediná originální Callanova škola.

Když sem se vrátila domů, začala sem podle ní sama učit. Callanova metoda opravdu funguje. Pravdou je, že mnohem líp funguje, když máte soukromého učitele jen pro sebe nebo pro dva, max tři, lidi. Věnuje se pak vám a přímo vidí, kde je váš problém a co vám jde a co vám nejde. Co vám nejde, probere s váma několikrát a jde dál, teprve když ví, že máte jasno. Tímhle způsobem se i úplný záčátečník za půl roku domluví s kýmkoli a to tak, že hezky anglicky a ne rukama a nohama.

Zrovna včera mi jedna paní řekla, že toho za ty dva měsíce se mnou umí víc, než její syn, který studuje angličtinu už 5 let. Opravdu takhle začnete velice rychle mluvit.

A věřte mi, že já sem po první hodině v Callanově škole chtěla odejít a nikdy se nevrátit. Teď sem ráda, že sem to neudělala, protože miluju ten pocit, když moji studenti sami mluví.

Taky sem se byla podívat na ukázkové hodině v Čechách a taky sem z ní nebyla nadšená, záleží na učiteli, jestli vás chce naučit mluvit, nebo tam je jen v práci, aby si něco vydělal a taky na tom, jestli pochopil v čem je smysl Callanovy metody.

Veronika

rony.kavan@seznam.cz


Vytisknuto z www.week.cz dne 29.04.2024 06:09
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-callanova-metoda/read.php?1,1342,85043#msg-85043