Re: Vzteká se i to vaše?

Autor: Kofila, Datum: 18.01.2008 12:55

Anavi nevím, ale možná má pravdu tvůj manžel. smiling smiley

Dítko, které je moc často napomínáno a jsou mu pořád dávány nějaké příkazy a zákazy, tak se proti nim prostě a jednoduše brání tím, že je ignoruje.

Vždyť si to zkus představit, že by TEBE pořád někdo napomínal a když budeš v knížce u nejzajímavější kapitoly, tak by ti zhasnul a spát. Neměla bys vztek ?

Když jsi psala, že syn nejraději bere plot útokem i přes zákazy. Moji kluci lezli taky přes plot, ale mi to prostě nevadilo. Chceš lézt ? No, tak lez.

Roztrhnul sis kalhoty ? Nevadí. Stejně byly ze sekáče.

Hráli na dvorku fotbal a branka byla samozřejmě brána. Pecka střídala pecku. Brána se otřásala ..... taky jsem jim to mohla zakázat. Ale proč ? Bráně se nic nestalo a já měla klid na čtení a měla jsem je pod dohledem.

Jestli mohu poradit, tak zkus jim dát více volnosti, získáš čas pro sebe. winking smiley

Jak to popisuješ, tak to vypadá, že to je skoro "kdo z koho". Teď se MUSÍ tohle a teď zase to.

Dovedeš si představit, že by sis k němu sedla k tomu Legu a řekla : "A víš co, mě se na tu návštěvu taky nechce. Tak nikam nejdem a já ti budu podávat kostky jo ? "

Zkus se vrátit do toho dětského světa, buď svému synovi i partnerem. Zkus mu ukázet, že i tobě se někdy prostě nechce. Jsi přece "jenom" člověk, ne ?

Na mě pořád působíš, že chceš být dokonalá. Není důvod. NIKDO není dokonalý !

 

Nebo si to zkus formou hry se synem vyměnit. On bude máma a ty budeš jako "zlobit". Možná se budeš divit kolik příkazů za den vydáš.

 

Anavi vím o tobě jen to, co jsem četla. Všechno vypsat nelze a každá věta se dá pochopit různě. Tak si z toho snad něco vybereš. winking smiley


Vytisknuto z www.week.cz dne 15.05.2024 09:41
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-vzteka-se-i-to-vase/read.php?1,7975,44711#msg-44711