Re: Vzteká se i to vaše?

Autor: Didi, Datum: 22.06.2010 22:11


Julie napsal(a):

Dobry den. Chci Vas damy požadat o radu. Mam dvojčatka ve věku skoro 7 let. Dcera je docela vpohodě ale se synem si nevim rady. Ve školce zlobi, neposloucha učitelky, Doma mu musim všechno řikat 3 krat když po něm něco chci. Za zlobeni ma většinou zaracha ale to je k nevydrženi. Vydrži klidně i 2 hodiny řvat, brečet, vstekat se a sem tam do něčeho třisknesad smiley . Snažim se to vše řešit vklidu a hlavně domluvou ale občas to nevydržim a dam mu na zadek. Nevim co s tim. Tak Vas žadam o radu. Beru cokoliv. Moc děkuju za odpovědi.smiling smiley


Universalne Vam asi nikdo neporadi. protoze hlavne nikdo nevi, jake jsou priciny jeho vztekani a zlobeni.

Mela jsem a jeste i obcas mam se synem take problemy, ale takhle dlouho se nikdy nevztekal, vzdy jsem ho poslala pryc, aby prisel, az se uklidni a v 99% to tak bylo, dokonce se i omluvil. U nas jsou priciny hlavne v tom, ze se odmital podridit chodu ve skole,drive ve skolce, vztekal se kvuli ukolum atd.

Mozna bych zkusila metodu pevneho objeti. Jednou kdyz se synek nadechoval, ze zacne, tak jsem ho zcela spontanne objala a pevne drzela a byl tak uneseny, ze pak za mnou chodil a porad me nutil, abych ho zase takto objala, ze se jako bude vztekat. Pricemz ho objimam casto i kdyz se nevzteka, ale tohle bylo proste neco jineho.

Naprosto ho to vyvedlo z miry a vztekat se ani nezacal.

Syn uz mezitim pochopil, ze pravidla proste akceptovat musi (nesmi se mu povolit) a celkem to jde uz par mesicu temer uplne bez vztekani.

O te metode pevneho objeti se toho da najit na netu spousta.

Preji silne nervy a treba to taky casem prejde. Myslim, ze nektere deti taky potrebuji dozrat.


Vytisknuto z www.week.cz dne 03.05.2024 17:37
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-vzteka-se-i-to-vase/read.php?1,7975,414480#msg-414480