Re: Školka

Autor: Anavi, Datum: 18.11.2007 12:46

Moni, máme podobné štěstí na učitelky. Když jsem taky vždy s obavami hlásila, že máme nějaký problém nebo ještě něco malej neumí, učitelka mi s úsměvem řekla: Nebojte, my to tady spolu zvládnem. A vidím na nich, že jim to opravdu nečiní žádné problémy a děti nijak vystresované nejsou.A vidím výhodu i v tom smíšeném kolektivu. Učitelka před odchodem ven pověří nejstarší děti,aby u mladších zkontrolovaly třeba, jestli mají čepice a rukavice. Ty starší děti se tím pádem učí i nějaké zodpovědnosti, mě se tenhle systém líbí.

 

Já jsem vůbec z naší školky nadšená, ačkoli třeba vybavení v ní je staré a kamarádka, která vodí dítě do soukromé školky,nad touto ohrnula nos. Ale já si pořád myslím, že než krásně vymalované chodby a drahé hračky, je důležité to, co ty učitelky dětem předají a jak ta školka je celkově vedená. A v tomto případě mám z té naší pocit dobrý thumbs down .

Třeba jen zavedený systém, že se na začátku roku vloží prostředky na všechny akce a na konci roku se udělá vyúčtování. Pak mám klid a nemusím pořád zírat na nástěnku,. kdy mám přinést 20 Kč na divadlo, 30 na další akci atd.

Děti mají ve školce dostupné toaletní potřeby, včetně třeba papírových kapesníčků. Kamarádka musí každý měsíc přinést krabici papírových kapesníků (ačkoli třeba konkrétně její dítě si stejně nosí látkové, do kterých se mu lépe smrká), balík toaletního papíru, papíry na malování a dokonce prát každý měsíc dítěti povlečení eye popping smiley eye rolling smiley To jsem teda fakt čuměla. Přitom platí skoro stejně za školku jako my. Tak moc nechápu to hospodaření thumbs up .

V této naší školce je k dispozici i erární oblečení, takže když se náhodou stane, že nějaká maminka zapomene dát dítěti pyžamko nebo tepláky na převlečení, nikdy není problém. Fakt si nemohu stěžovat.


Vytisknuto z www.week.cz dne 18.05.2024 05:32
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-skolka/read.php?1,5734,33806#msg-33806