Re: Spoříte dětem (případně sobě)?

Autor: slunino, Datum: 29.03.2009 09:36

Anavi, udělala jsi dobře, že si to sem dala. Opravdu spousta lidí o takových záležitostech nic neví. Pak je to na DOBRÉM poradci. A těch je jak šafránu. Někteří jsou schopni lidem nakukat, že po pěti letech spoření je nutné si založit nové stavebko a staré vypovědět, i když je naspořena jen půlka cílové částky. U starých smluv před rokem 2003 je nutno hlídat i to zvýšení cílové částky. Jakmile se zvýší, přejde se automaticky na jiné úročení. Pak by se přišlo o zvýhodněný úrok. U lišáka je to dopočet 1,5% tj. půlka všech připsaných úrkoků. Což jeza ta léta spoření dost peněz.

Domnívám se, že je stavebko pořád nejlepší úložiště peněz pro děti. Taky jsem je prďolovi založili. Ne tedy hned po narození, ale počkali jsme (ne cíleně) na výhodnou akci ke konci roku. Problematika dovršení plnoletosti se nás tedy ještě nedotýká, ale budu na ni myslet winking smiley Přece jen by naspořené peníze měly být základ na samostatné bydlení, či další studium a ne to bezmyšlenkovitě rozfofrovat.

 

Drahuš, uvažovala jsem o nějakém pojištění pro prďolu, ale nakonec jsme zvolili stavebko. Jméno prďoli mohu uvést jako pozůstalou osobu u svého životka nebo penzijního připojištění. Teď mě oprav, zda se pletu: U životka jde zůstatek do dědického řízení a i penzijního připojištění ne. Je to tak?

Pokud budu chtít prďolu pojistit, tak jedině nějaké trvalé následky, invalidita. Ještě v tom nemám jasno. Stejně si myslím, že pokud se něco stane, tak žádné pojistné plnění to finančně nezachrání.


Vytisknuto z www.week.cz dne 10.05.2024 04:58
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-sporite-detem-pripadne-sobe/read.php?1,8013,201460#msg-201460