Re: Spoříte dětem?

Autor: Amee, Datum: 07.03.2009 00:07

Jani, jestli mohu poradit, penzijko založit určitě, protože je to po stavebku jedna z nejvýhodnějších investic, tady zatím v ČR . Vyplatí se nejvíce spořit 500,-, stát přidá 150,- a pohlídat, který penzijní fond dobře úročí ( i to udělá velké rozdíly v našetřených penězích) . Větší peníz samozřejmě můžete spořit také, ale pak už stát víc nedá. Na penzijko se dá pak udělat změna, třeba až kluk nastoupí do práce a bude ho chtít mít daňově odčitatelné.

A co se týká životky. Když jí založíte dnes, kdy je klukovi 18 bude levnější, než když to udělá za pár let třeba, za prvé bude dražší (čím je člověk starší) a za druhé, dokud je zdravý a mladý, pojistí ho každá pojišťovna.

Doporučuji životku v kombinaci s rizikovým pojištěním (tj. úraz a trvalé následky) a vyberte si takový produkt, který je variabilní a dá se měnit a aby se z životního pojištění dali vybírat peníze a třeba využít možnosti přerušit placení ( v případě finanční tísně) s tím, že co je pojištěné platí a pojistka nezaniká.

Stavebka se prý stát stejně chce zbavit. A počítám, že za pár let nám všem nařídí zákonem mít životní pojištění. Už teď se to šeptá. A kdo má životko založené teď na tom vydělá, protože pak budou životní pojistky drahé.


Vytisknuto z www.week.cz dne 10.05.2024 03:57
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-sporite-detem/read.php?1,8013,193134#msg-193134