Mám na to mít mimino v 16-ti?

Autor: Melli, Datum: 15.04.2010 18:11

Dobrý den,

zhruba před 12-ti dny mi skončila menstruace, ještě ten den jsem měla s přítelem pohlavní styk - tudiž jsem ten den neměla antikoncepci, používám Cloe a bílé pilulky v období menstruace vlastně nemají žádný efekt, tak je vynechávám celý týden, den na to jsme spolu opět spali a já si pilulku vzala asi až v 7 večer.

Teď je mi často špatně, bolí mě hlava a občas mě přepadne pocit zvracení. Nejhorší je točení v hlavě a závratě. Nejsem si zcela jistá zda jsem nebo nejsem těhotná, protože jsou tady i další faktory jako například užívání prášku na hubnutí který beru, je to svinstvo s názvem adipex, po kterém je neuvěřitelná dávka energie ale někdy to vede taky k vyčerpání, únavě a zmíněným bolestem. Nejvíce mě znepokojuje návštěva lékaře ke kterému jsem s těmito bolesti zašla, nenapadlo mě že bych mohla být těhotná. Doktorka mi dělala testy na krev a moč, krev v pořádku, ale v moči byl nález, a pak mi to cvaklo - když je v moči nález, co jiného by to mohlo být. Nenapadá mě nic jiného, leda tak užívání adipexu ale to myslím že na moč nemá žádný vliv.

Prosím o váš názor, je mi 16, hodně jsem o všem uvažovala, jestliže se těhotenství potvrdí jsem na 70% přesvědčena si miminko nechat, ale vzhledem k tomu že jsem na konci 1.ročníku gymplu pořád váhám. Situaci mi ulehčuje mámino těhotenství taky v 16-ti, takže myslím že by to pochopila. Potíž je s financemi a následným průběhem, babičky u nás nejsou, miminko by v době mého studia neměl kdo hlídat takže bych zřejmě na rok musela školu "pauznout" a pak pokračovat s ročním spožděním a ročním miminem. Je to celkem komplikované ale čím více přemýšlím na pozitivama a negativama těhotenství a miminka, něco ve mě stále budí pocit že pozitivní stránka věci převažuje. Parterovi je 19, často jsme na tohle téma šprýmovali, věřím že by se zachoval zodpovědně, ale vzhledem k tomu že mu chybí ještě maturitní rok školy, pracovat nemůže, takže jediná věc která mě od toho stále odrazuje jsou ty finance.

Budu ráda za každý příspěvěk. Děkuju, Lenča.


Vytisknuto z www.week.cz dne 29.04.2024 03:49
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/mam-na-to-mit-mimino-v-16-ti/read.php?1,376995