Re: Elektronická žákovská knížka

Autor: Didi, Datum: 11.01.2011 11:27

Tak tady nemame osmilete gymnazium, nybrz dokonce devitilete, tzn. ze deti musi prestoupit uz po ctvrte tride. Prijde mi to hrozne brzy. Nektere deti proste jeste nejsou zrale na ten styl vyuky. Udajne ma byt shodny se zakladni a realnou skolou, ale pravda to neni.

Dusledkem pak je, ze se rodice snazi zoufale deti dostrkat na gymnazium, byt na to deti nemaji a jsou tam nestastne, nezridka prejdou stejne na realku nebo na zakladku a jsou vystaveny navic usmeskum spoluzaku. Mam ten pripad v rodine, synovec tam taky musel, snad uz od prvni tridy musi chodit na doucovani a porad je to jen tak tak, jestli se tam udrzi. Tretine deti v Nemecku udajne rodice plati doucovani. To neni normalni!

Na druhou stranu se mi libi, ze existuje takovy mezistupen mezi gymplem a zakladkou a to je prave ta realka neboli desetiletka. Pokud dite nejde na gympl, muze jit tam a po ukonceni jit na tzv. Oberschule a bud udelat 2 roky bez maturity(pote muze na tzv. Fachhoschule a stava se z nej napr. inzenyr, ekonom, zamestnanec statni spravy apod.) anebo ji dela 3 roky, zakonci maturitou a muze samozrejme na universitu.

Tento krok budeme asi volit my, co je mi to platne, ze pani ucitelka tvrdi, ze kluk je chytrej a kdyby CHTEL, tak by na gympl urcite mel, kdyz v sobe nema tu potrebonou kazen, aby se cele odpoledne bifloval a sedel nad ukoly, coz mu ani nedokazu zazlivat. Ja jsem ucebnici na devitiletce nikdy doma nevidela, ukoly delala zasadne ve skole a gympl jsem taky vystudovala v pohode. Mluvila jsem s jednou ceskou ucitelkou na cesko-nemeckem gymnaziu, kam jsem ho chtela puvodne nechat zapsat a ta mi potvrdila, jak prisny rezim tam vladne.Nemela bych na to asi nervy, kazdy den nad nim sedet a nutit ho.

 

Brachy syn ( v Cechach) je taky na zakladce, je to od prvni tridy az do nynejsi osme, jednickar, svagrova ho na gympl nedala z tehoz duvodu.


Vytisknuto z www.week.cz dne 02.05.2024 23:36
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-elektronicka-zakovska-knizka/read.php?1,522417,522805#msg-522805