Re: Elektronická žákovská knížka

Autor: Ram, Datum: 11.01.2011 08:21

HanaK napsal(a):

Ani u nás se nás nikdo neptal, jestli máme přístup na internet a i vyučující s tím počítají. Studenti mají ve škole možnost chodit do počítačové učebny, internet byl ve veřejné knihovně (teď jsou některé vytopené).

Myslím, že všichni její spolužáci přístup mají.

Jsem rád, žes tohle napsala. Protože to je konstatování situace, stejně jako byl můj první příspěvek. Žijeme ve třetím tisíciletí, kde se předpokládá využití internetu jako komunikačního prostředku a zdroje informací. Proto u studenta víceletého gymnázia všichni vyučující předpokládají, že tento přístup má a umí si ho zajistit. Už se prostě nestuduje jen z knížek a u lojové svíčky, jako za dob, kdy studoval Antonín Zápotocký. winking smiley

Ti sociálně slabší (i když ve třídě mé dcery nejspíše žádní takoví nejsou) mají možnost pro zpracování úkolů využít počítače a připojení ve škole. (I když toho až na výjimky, když si honem potřebují stáhnout mejla, skoro nikdo nevyužívá)

Z toho co o spolužácích mé dcery vím, tak s ní skutečně nestuduje nikdo takový, jehož rodiče by neměli na počítač a připojení k internetu. Jestli je to dobře nebo špatně, by bylo na dlouhou a zbytečnou diskusi, které bych se nechtěl účastnit. Je to prostě fakt a já ho pouze konstatuji, nijak ho nehodnotím ani nevyjadřuji svůj postoj k tomuto faktu. To jsem cítil potřebu ještě doplnit k mým předchozím příspěvkům na téma elektronické žákovské.

PS Ještě že jste mi to připomněli, asi budu muset pohledat heslo a podívat se na známky. winking smiley


Vytisknuto z www.week.cz dne 02.05.2024 21:30
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-elektronicka-zakovska-knizka/read.php?1,522417,522672#msg-522672