Re: Cvičení pro malé děti

Autor: Libi, Datum: 03.12.2007 22:33

Pohybové hry s využitím nářadí

 

 

Spící obr

Jedno dítě leží uprostřed tělocvičny na žíněnce – spící obr. Ostatní jsou mimo ni. V rozích jsou vymezená území pro trpaslíky, kde jsou před obrem v bezpečí.

Cvičitelka oznamuje, že obr spí. Trpaslíci chodí kolem obra, pokřikují, budí ho. Jakmile cvičitelka řekne, že obr vstává, obr vyskočí a chytá trpaslíky. Koho obr chytí stává se jeho pomocníkem. Poslední trpaslík je vítěz.

 

 

Na veverky a kuny

Uprostřed těl. Vystavíme ze švéd. bedny hnízdo veverek. Do něj nasypeme oříšky (např.kaštany, drátěnky, míčky …). Dvě děti kuny vběhnou do hnízda a vyhazují oříšky ven. Ostatní děti veverky jsou kolem hnízda a vrací oříšky zpět. Hru ukončí cvičitelka. Spočítají se oříšky uvnitř a venku a zjistí se, zda vyhrály kuny či veverky.

 

 

Všichni domů

Po tělocvičně žíněnky, děti na ně. Cvičitelka zavelí, že jdeme na procházku. Chodíme a běháme mezi žíněnkami. Cvičitelka – všichni domů a všichni rychle na svá místa. Žíněnky odebíráme.

 

 

Oheň, voda, blesk

Po těl. rozestavíme lavičky a žíněnky. Děti chodí volně v prostoru. Na pokyn cvičitelky - oheň děti běží do jakéhokoliv rohu – voda se děti postaví na lavičku, -blesk se položí na žíněnku.

 

Na ostrůvky

Po těl. rozmístíme žíněnky – ostrůvky. Děti na pokyn cvičitelky mohou do vody. Na pokyn „rozbouřené moře“ utíkají na svůj ostrůvek. Vyhrává ten, kdo je na ostrůvku první.

 

 

Srážení míče

Uprostřed těl. postavíme sníženou švédskou bednu, na kterou položíme větší míč. Děti se snaží menšími míčky srazit míč na zem. Vyhrává ten, kdo srazil míč jako první.


Vytisknuto z www.week.cz dne 28.04.2024 12:12
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-cviceni-pro-male-deti/read.php?1,36369,36378#msg-36378